ponedeljek, 14. april 2014

14. 4. 2014: S TAPKANJEM DO DIPLOME, SLUŽBE IN ČLANKA V JANI

Pozdravljeni!

   Novembra 2012 so v Novem mestu, Mariboru in Kopru potekali EFT popoldnevi (tri predavanja prepletena s tapkanjem). Na vseh sem sodelovala s temo: Posebnosti tapkanja z otroki. V Novem mestu sem med odmorom klepetala z dvema študentkama Pedagoške fakultete, ki sta si želeli pisati diplomo o uporabi te tehnike v šoli. Začetnemu navdušenju je sledilo razočaranje, ker nista našli razreda in učiteljice, kjer bi raziskavo lahko izvedli, zato sta si premislili. Pisala sem jima:

     Pozdravljeni, Tina in Urška!
Žal mi je, da sta si premislili, hkrati pa tudi razumem, da si želita čim prej diplomirati. Kadarkoli naletita na oviro, tapkajta. Žal se nismo dobile na skypu in pretapkale težave v zvezi z EFT diplomsko nalogo.
Upam, da bosta tapkanje uporabljali zase in tudi pri delu z otroki.
Če bosta imeli kakšno vprašanje ali željo, da skupaj tapkamo/tapkava, mi še vedno lahko pišeta. ​
     Lep pozdrav    Berta 

Čez dva dni pa sem dobila odgovor:
     Pozdravljeni,
sva kar dolgo vztrajali in iskali možnost za izvedbo empiričnega dela, pa se žal ni izšlo. 
Kljub vsemu pa tapkam še naprej. :)
     Hvala in lep pozdrav    Tina

   In tapkanje je obrodilo sadove. Našel se je razred in prijazna učiteljica Ema Hribovšek z OŠ Črnuče. Tina je pridno pisala in me razveselila s povabilom na zagovor diplome. Vprašala sem jo, ali bi skupaj tapkali tremo pred zagovorom diplomske naloge. Tapkala je že sama, skupaj pa sva našli še en negativen dogodek, na katerega prej ni pomislila, pa bi lahko slabo vplival na njeno samozavest. Zagovor je bil vreden poti z Obale v Ljubljano - zaslužena 10.
   
      Draga Tina!
  Zelo sem počaščena, da sem bila na tvojem zagovoru diplome. Tako dobro, zbrano si govorila, da sem bila kar ganjena. Tvoji odgovori na vprašanja so bili odlični. Ocena, manjša od 10, bi bila krivična.
  Upam, da boš kmalu dobila službo in da boš v delu uživala. Če boš imela kakšno vprašanje ali mnenje, bom vesela tvoje pošte.     ​
     Lep pozdrav     Berta

      Hvala! Tudi jaz sem bila vesela, da sta s Piko prišli. Tapkanje preko skypa mi je res pomagalo premagati tremo in potem še vajina pozitivna energija na zagovoru. Bilo je super! :)
Sedaj se bom prijavila na pripravništvo, potem pa tudi jaz upam, da kmalu dobim službo. Seveda pa se še kaj slišimo in vidimo.​      ​
Lep sončen pozdrav in še enkrat najlepša hvala za vse!    Tina

   O tem dogodku je pisala Pika v svojem tedenskem mailu, ki ga je prebrala novinarka Alenka Cevc, tudi sama navdušena tapkalka in zgodbo predstavila v Jani. http://www.jana.si/2013/07/tapkanje-umirja-solarje/   
In Tina je takoj (tudi po zaslugi tega članka) dobila službo!
Čez nekaj mesecev je diplomirala tudi Urška.

   Za zadnjo (14.) številko Jane pa je novinarka napisala članek o mojih izkušnjah s tapkanjem.  

   Upam, da bosta članka pripomogla k širitvi tehnike med učitelji, učenci in starši. Če bo vsak od nas naredil korak naprej k zmanjšanju negativnih čustev, si ne bomo več metali polen pod noge in iskali krivce, ampak sodelovali in želi pozitivne rezultate.

V soboto, 26. 4. 2014, bo v OŠ Dekani od 9.00 - 13.00 ure začetna štiriurna delavnica uporabe EFT tehnike. 
Cena: 40€. Za dijake, študente, upokojence, brezposelne ali če prideta dva iz istega gospodinjstva 10% popust. Prosim za predhodne prijave! 

Vabim na skupinsko tapkanje, ki je na OŠ Dekani ob TORKIH OB 18.00 URI (glavni vhod). Tapkanje poteka tako, da je vsak osredotočen na svoj problem (ni vam treba na glas razlagati), skupaj pa tapkamo po akupresurnih točkah. 

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280) .​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar