ponedeljek, 5. maj 2014

5. 5. 2014: ZVEZDICA IN ZLATE NITI

Pozdravljeni!

    Jutri bomo pisali spis o dogodku med počitnicami. Učenci so se pripravljali tako, da so napisali že več spisov, jih brali in popravili napake. Danes smo napisali nekakšen načrt, kaj naj piše v uvodu, jedru in zaključku. 
    V našem razredu pa tudi tapkamo, seveda. Tapkala sem z deklico, ki ji slovenščina ni materni jezik in je to zanjo ena težjih nalog. Povedala je, da jo skrbi:
- da se ne bo mogla spomniti, kaj naj napiše ali da se ne bo mogla spomniti prave besede,
- da bo pozabila na odstavke,
- da bo pomešala vrstni red besed,
- da bo pozabila na ločila in velike začetnice,
- da učiteljica ne bo zadovoljna s spisom,
- da bo dobila slabo oceno,
- da bo mama huda ali žalostna,
- da jo bo bolela roka in ne bo mogla pisati ...
    Koliko skrbi!!! Kako vi občutite skrb? Jaz jo čutim kot nekaj težkega. Včasih rečemo, da je kdo klonil pod težo skrbi. Kako naj potem otrok da vse od sebe!? 
    Deklica je rekla, da čuti težke in trde roke. Odtapkali sva tudi ta občutek in stekla je na igrišče k razigrani družbi. 
    Upam, da je danes zaspala brez skrbi ... 

    .... saj je stresla prah s svojih zlatih niti ... kot piše v knjigi moje prijateljice Darje, ki vam jo priporočam v branje. To je knjiga za male in velike otroke. 

Ko je Zvezdica prvič stopila na Zemljo, je tam našla prečudovit svet. Okoli vsakega bitja je sijala zlata svetloba. Zvezdica je bila navdušena nad lepoto, ki jo je vso prevzela. Ob drugem obisku pa ji je mesec pokazal še drugo sliko našega sveta. Tokrat je bila svetloba prekrita s prahom in smetmi. Tedaj se je zvezdica odločila, da nekaj ukrene. Čeprav ni poznala rešitve, je vedela, da mora nekaj storiti. Njena odločnost je našla pot in ljudem je lahko pokazala njihove zlate niti, način, da jih osvobodijo prahu in smeti, hkrati pa jih je navdušila, da negujejo svojo svetlobo.

Zvezdica in zlate niti - Akcija maj 2014


Do 24. maja  ob naročilu knjige
ZVEZDICA IN ZLATE NITI
in navedbi kode za popust dobite knjigo po akcijski ceni,

1 izvod 10€ (namesto 12€) + poštnina*
2 izvoda 17€ (namesto 24€) + poštnina*
ali na E-naslovu darja@zlatapravljica.si

ter sodelujete v žrebanju za nagrado v vrednosti 51€. Nagrado bo izžrebani izbral sam med izdelki
Pravljice v volni in lesu,
(izbor izdelkov najdete na povezavi
Žrebanje bo potekalo 24.5.2014, nagrajenec bo o nagradi obveščen po e-pošti

Darja Bitenc je učiteljica čuječnosti, izvajalka tehnike čustvenega osvobajanja (EFT), ter drugih energetskih in kvantnih terapevtskih tehnik. Vodi individualna in skupinska svetovanja, piše zdravilne pravljice, ki jih tudi sicer uporablja pri terapevtskem delu. Pravljice se nežno približajo naši podzavesti s sporočili skritimi v besedah in med vrsticami. Ena takih pravljic je tudi Zvezdica in zlate niti, ki prinaša zapis o naši vrednosti, sprejetosti, ljubezni, zaupanju, povezanosti in odločnosti.
Knjigo lahko naročite na http://www.zlatapravljica.si/knjige.html ali na E-naslovu darja@zlatapravljica.si (navedite ime, priimek, naslov, kodo za popust, število izvodov, način plačila- po predračunu ali po povzetju).

*Poštnina in pakiranje ob plačilu po predračunu: 3,42€ za izvod, 4,50€ za dva izvoda
Poštnina in pakiranje ob plačilu po povzetju: 5,33€ za 1 izvod, 6,70€ za dva izvoda
možen oseben prevzem po dogovoru

ZVEZDICA IN ZLATE NITI
Neke tople poletne noči se je po gozdu sprehajala zvezdica. To je bil eden tistih obiskov na Zemlji, ko se pridejo mlade zvezdice učit o življenju pri nas.
Stopala je po mehkem mahu in se čudila vsemu, kar je videla. Toliko živega je bilo okrog nje: velika drevesa, majcena drevesca, različne trave in grmički, pa polno cvetlic. A tisto, kar jo je še posebej presenetilo, so bile bleščeče zlate niti, ki so sijale okrog vsake rastline. Drevesa, trave, cvetlice so bili kot lučke, posejane po gozdu.
»Kako nenavadno!« si je mislila zvezdica. »Vsako drevo ima zlat sijaj, nežen in bleščeč. Le čemu služi in od kod prihaja?«
Na nebu se je sam pri sebi nasmehnil mesec. Že mnogo zvezdic si je zastavilo to vprašanje. Ko se bo mala zvezda vrnila na nebo, se bo zagotovo oglasila pri njem in ga povprašala o tej svetlobi. In res je bilo tako. Zvezdica je takoj, ko se je vrnila domov, priletela k svetlemu mesecu:
»Mesec, mesec, sem že nazaj! Te lahko nekaj vprašam?«
»Seveda,« se je namuznil mesec.
»Na Zemlji sem videla zlato svetlobo okoli vsakega drevesa in vsake cvetlice! Mesec moj dragi, čemu služi in od kod prihaja?«
»Okrog vseh na Zemlji - ljudi, živali in rastlin - sije zlata svetloba. To so zlate niti; z njimi se živa bitja dotaknejo drug drugega, ko se srečajo.«
»Kako lepo!« je vzkliknila zvezdica in že jo je prešinilo:
»To je pa enako kot pri nas na nebu! Tako kot me, zvezdice, in ti, mesec, sijemo na vse okoli sebe, se oni dotikajo drug drugega s svojo zlato svetlobo! To je čudovito! Saj so kot zvezdice na Zemlji!«
»Da, prav imaš. Ljudje, živali in rastline so zvezdice na Zemlji!«
Mala zvezda je bila navdušena ob tem spoznanju, mesec pa je postal zamišljen. Ni hotel skaliti njenega veselja, a vedel je, da ji mora povedati vso resnico, preden spet obišče Zemljo......................

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280) .​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar