ponedeljek, 9. junij 2014

9. 6. 2014: TORTNI MODEL

Pozdravljeni!

   Tapkanja se v začetku učimo podobno kot kuhanja. Postopek izgleda kot recept in v začetku se držimo navodil, da ne naredimo kaj "narobe". Kasneje se vedno bolj prepuščamo občutkom, kombiniramo različne sestavine in smo vedno bolj občutljivi za nianse. Dobri kuharji se učijo od najboljših in se nikoli ne nehajo učiti. Pika Rajnar na začetku seminarja tretje stopnje pove, da je tapkanje umetnost (seveda, ko obvladate osnove).
   EFT pa je tudi čudovito orodje za raziskovanje in prizemljevanje novih idej.
   Prejšnji teden sem med tapkanjem dobila idejo, da sem klientko vprašala:
Če bi svojo težavo predstavila s tortnim modelom (kot prikaz delov celote), kako velik del tvojega življenja/čustvovanja predstavlja ta problem?
   Nasmehnila se je, ko je z lahkoto opisala, da je žalostna za 1/7, ki je temno zelene barve. Med tapkanjem je ta sedmina postajala svetlejša, spomnila se je še nekaterih bolečih dogodkov iz otroštva in odtapkala še te. Tapkanje se je končalo, ko je bila prispodoba torte v njeni glavi svetla in jo je prevzel občutek pomirjenosti in olajšanja. 
   Zanimalo me je, ali je ta prispodoba uporabna tudi drugim ljudem. Do sedaj so vsi klienti z lahkoto opisali sliko, ki se jim je prikazala v glavi. Po nekaj krogih tapkanja pa so se spomnili še starih dogodkov, ki so povezani s težavo, ki jih pesti danes.
   Poskusite in mi pišite, kako vam je šlo.

»Dokler se ne bomo pomirili sami s seboj, ne bomo mogli doseči miru na svetu.« Dalajlama

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar