ponedeljek, 17. november 2014

17. 11. 2014: SAMOPOMILOVANJE ALI SOČUTJE

Pozdravljeni!

   Marsikoga, ki se prvič sreča z EFT tehniko, preseneti, da med tapkanjem govorimo o tem, kar nas je prizadelo in o tem, česa se bojimo.
   Med tapkanjem se potopimo v svoje občutke ranjenosti, razočaranosti, prizadetosti, krivde, ogroženosti, osamljenosti...
​   ​Navzven je videti, kot da se smilimo sami sebi in da tavamo v preteklosti, ki je ne moremo spremeniti in se bojimo prihodnosti, ki je nepredvidljiva. 
   Navznoter pa se zgodi to, da nas preplavi sočutje. Globoko sočutje do trpečega dela sebe, ki se je obdal z visokimi in debelimi zidovi, da ga ne bi dosegla nobena bolečina več in sočutje do hrepenečega dela sebe, ki obžaluje napačne odločitve, zamujene priložnosti ... Čudež sočutja pa je v tem, da nas poveže s svojim bistvom in z drugimi ljudmi, tudi s tistimi, ki so nam povzročili bolečino. To se ne zgodi na silo, ker nam glava (ali knjiga, učitelj, religija) pravi, da je zdravo ali prav. Zgodi se povsem naravno v varnem zavetju srca, ki se odpre pretoku ljubezni.
 
Vabljeni na ZAČETNO ŠTIRIURNO DELAVNICO EFT TEHNIKE, ki bo v PONEDELJEK, 1. 12. 2014, od 17.00 - 21.00 ure na DEBELEM RTIČU V DVORANI HOTELA ARIJA 
Cena: 40€. Za dijake, študente, upokojence, brezposelne ali če prideta dva iz istega gospodinjstva 10% popust. Prosim za predhodne prijave! 
(Delavnico lahko organiziramo tudi v vašem kraju. Pokličite, da se dogovorimo.)

Zelo priporočam ogled predavanja: TED Brene Brown: Moč ranljivosti 
Brene Brown preučuje človeško povezanost - našo sposobnost empatije, pripadanja, ljubezni. V ganljivem, zabavnem predavanju na TEDxHouston deli globok vpogled iz svojega raziskovanja, ki jo je usmerilo v osebno iskanje boljšega razumevanja sebe in človeštva. Vredno, da ga delite. Slovenski podnapisi (vir: TED).
IZ PREDAVANJA:
Obstajala je samo ena spremenljivka, ki je ločevala ljudi, ki imajo močan občutek ljubezni in pripadnosti in ljudi, ki se resnično bojujejo zanj. In sicer so ljudje, ki imajo močan občutek ljubezni in pripadnosti verjeli, da so vredni ljubezni in pripadnosti. To je to. Verjamejo, da so vredni.
Ti ljudje, zelo enostavno, so imeli pogum biti nepopolni. Imeli so sočutje, da so bili prijazni najprej do sebe in potem še do drugih, saj, kot se je izkazalo, ne moremo biti sočutni z drugimi, če nismo prijazni do sebe. In nazadnje, imeli so povezanost, in -- to je težji del -- kot rezultat avtentičnosti, so bili pripravljeni spustiti tisto, kar so mislili, da morajo biti, zato, da so bili tisto​,​ kar so. In to moraš absolutno narediti za povezanost.
Druga skupna stvar pa je bila ta: popolnoma so sprejeli ranljivost. Verjeli so, da jih tisto, kar jih naredi ranljive, naredi čudovite. Niso rekli, da je ranljivost prijetna, niti niso rekli, da je boleča. Povedali so samo, da je nujna. Govorili so o pripravljenosti, da prvi rečejo: "Ljubim te.", pripravljenosti, da nekaj naredijo, čeprav ni nobenih zagotovil, pripravljenosti predihati se skozi čakanje na zdravnikov klic po opravljeni mamografski preiskavi. Pripravljeni so vlagati v odnos, ki se mogoče bo, ali pa ne bo izšel. Menili so, da je to osnova.

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar