ponedeljek, 3. november 2014

3. 11. 2014: ZAKAJ (nekateri) OTROCI NE TAPKAJO S STARŠI?

Pozdravljeni!
   Že večkrat se je zgodilo, da so starši pripeljali na tapkanje otroka in so bili po srečanju začudeni, kaj vse je otrok zaupal meni, staršem pa ne. Večinoma se sprašujejo, kaj delajo narobe, da jim otroci zamolčijo tudi pomembne stvari. 
   Mislim, da sta za to dva pomembna razloga. Mogoče so vam že kdaj zaupali, pa niste sprejeli njihovih čustev in si ne upajo še enkrat tvegati. Drugi razlog pa je ta, da so otroci v razmerju do staršev v podrejenem položaju in zato razvijejo obrambni mehanizem, s katerim želijo ZAŠČITITI STARŠE. Ne morejo jim zaupati svojih težav, saj so življenjsko odvisni od staršev!​

Otroci si želijo biti ljubljeni! In pika. In imajo nadvse radi svoje starše! In pika. Manjši, kot so otroci, večji svet zanje predstavljajo starši! Ko otrok zraste v mladostnika, se razmerje obratno sorazmerno spremeni in pomen staršev zmanjša na minimum. Ko dozori, pa jim v odraslosti da primerno mesto. A ne glede na vse, otrok je že po definiciji odvisen od staršev in v svoji odvisnosti brani objekt, ki mu zagotavlja eksistenco, razvije mnoge obrambne mehanizme! 

   Starši, tapkajte svoje težave in boste tako najbolj pomagali otroku. Otrok pa naj tapka z osebo, ob kateri se lahko popolnoma sprosti in izrazi svojo stisko. 

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar