torek, 17. februar 2015

17. 2. 2015: KAKO DOLGO (ŠE)?

Pozdravljeni!

    Tapkala sem z gospo, ki jo čaka operacija tumorjev v trebušni votlini. Povedala sem ji, da je pomembno, da pogledamo v preteklost in "pozdravimo" boleče spomine. Na ta način izboljšamo pretok energije v telesu, ki omogoči hitrejše zdravljenje. Ni ji bilo jasno, kako je preteklost lahko povezana s trenutnim stanjem, vendar mi zaupa zaradi preteklih dobrih izkušenj s tapkanjem. Tapkali sva različne boleče spomine in našle tudi zgodbo, ki je ne poznajo niti njeni najbližji. Noseča je bila tri mesece, ko jo je pijan mož pretepel in jo brcal v trebuh tako močno, da je naslednjega dne začela krvaveti. Ko so jo pripeljali v bolnišnico, ni bilo anesteziologa in so ji splav naredili "na živo". 
- "Rekli so mi, da lahko jočem, da me ne bo nihče slišal, vendar sem bila sem čisto tiho kot miška... V srcu vem, da bi bila to deklica podobna meni. Sedaj bi bila stara že skoraj trideset let." 
    In sem pomislila: Koliko preteklih stresov in travm smo potlačili in zaklenili v naša telesa? S tem bremenom in pogosto tudi z bolečino hodimo skozi življenje in ne razumemo, zakaj je tako težko, tako boleče, zakaj nimam volje in/ali moči?

    Pred kratkim sem po elektronski pošti dobila naslednjo zgodbo:
    Psiholog je hodil okoli po sobi, medtem ko je poučeval občinstvo o obvladovanju stresa. Ko je dvignil kozarec vode, so vsi pričakovali, da bo vprašal, ali je ta kozarec na pol prazen ali na pol poln. Namesto tega pa je z nasmehom na obrazu vprašal:
    "Koliko je težak ta kozarec vode?" Odgovori so bili različni, od 80 pa do 150 gramov. 
    Psiholog je odgovoril, da absolutna teža sploh ni pomembna. OBČUTEK TEŽE​ je odvisen od tega, KAKO DOLGO ga držim. Če ga držim eno minuto, to sploh ni problem, če ga držim eno uro, bom imel bolečine v roki, če ga držim en dan, bo moja roka otopela in bo paralizirana. V vsakem primeru se teža kozarca ne spremeni, vendar dlje kot ga držim, težje postaja...
  
    Ne pozabite odložiti kozarca!

​    Težo čustvenih bremen pa lahko odložimo s tapkanjem!​


VABILA:
EFT ALI TAPKANJE: PRVA POMOČ ZA ČUSTVENE STISKE
​​Vabljeni V PETEK, 20. 2. 2015, OB 19. URI v čitalnico Mestne knjižnice Izola na predstavitev tehnik čustvenega osvobajanja. Vstop je prost. Vabita Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola.
Življenje pred nas postavlja nemalo izzivov, ki jih ne uspemo sproti predelati, v nas se kopičijo nemir, nemoč, žalost, jeza, strah (npr. izguba službe, bolezen, denarne stiske…). V predavanju boste spoznali, kako si v čustvenih stiskah lahko pomagate z enostavno in preprosto tehniko – EFT (Emotional Freedom Technique) oziroma tehniko čustvenega osvobajanja, ki ji na kratko pravimo tudi tapkanje. S tapkanjem si kadarkoli lahko pomagamo do večjega miru in zbranosti, vaša aktivnost bo bolj osredotočena in smiselna.
Tehniko bo predstavila Berta Rebol, ki se s tapkanjem ukvarja že pet let.

V soboto, 28. 2. 2015, bo v prostorih Mladinskega zdravilišča Debeli rtič od 16.00 - 20.00 ure potekala Začetna štiriurna delavnica uporabe EFT tehnike. Cena: 40€. Prosim za predhodne prijave! 
   Na delavnici boste izvedeli nekaj teorije in se naučili "osnovnega recepta". Naučili se boste:
-  kako si pomagati s tapkanjem, kadar vas muči bolečina; 
-  kako s tapkanjem zmanjšati ali prekiniti navezanost na določeno hrano, pijačo;
-  kako s tapkanjem ublažiti ali povsem odstraniti negativne občutke, ki jih občutimo, 
   ko se spomnimo na nek stresen, travmatičen dogodek.


Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja dve uri in stane 50€ (če se odločite za 5 srečanj, je peto zastonj). Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija, s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar