sreda, 25. marec 2015

25. 3. 2015: KO SO MOJI STARŠI V SKRBEH ... (20% popust za starše)

Pozdravljeni!

   Vsako tapkanje je doživetje zase, nekatera pa so taka, da o njih še dolgo razmišljam. Eno takih se je začelo s povsem običajnim vprašanjem.
- "Ali se vam je med počitnicami zgodilo kaj posebnega?" sem vprašala po zimskih počitnicah. 
   Seveda so hoteli govoriti vsi naenkrat in niso mogli počakati na vrsto. Opazila sem deklico, ki je imela žalosten pogled. Vprašala sem jo, če želi povedati, kaj jo je razžalostilo.
- "Med počitnicami sem videla, da je tati jokal. Stric je zelo bolan. Umira."
   Seveda smo takoj tapkali:

KARATE:
Ko vidim, da so moji starši žalostni in v skrbeh, to čutim tudi jaz. Kljub težkim občutkom, se veselim tega sončnega dne.
Čeprav se dogajajo hude stvari in ljudje umirajo, sem srečna, da sem zdrava.
Čeprav imata starša sedaj velike skrbi, me imata rada.
PO TOČKAH: tati je žalosten, jaz sem žalostna, vsak je kdaj žalosten, stric je bolan, shujšal je, veliko počiva in meni je hudo, čutim žalost v celem telesu, čutim žalost na obrazu, v očeh, v srcu me je strah, da bo umrl ...

   Starši naredimo veliko napako, če svoje občutke pred otroki skrivamo, oziroma jim lažemo. Ljudje (otroci in odrasli) najprej začutimo, kako se nekdo počuti, potem pa damo tem občutkom ime in zgodbo. Otroci se na ta način učijo prepoznavanja, razumevanja in obvladovanja čustev. Neiskrena komunikacija odraslih da otrokom slabo popotnico v življenje. Kadar se starši prepirajo in rečejo otroku: Saj to ni nič, midva se imava rada... obstaja velika možnost, da se bo ta otrok kasneje veliko prepiral s svojim partnerjem, saj je v njegovi podzavesti enačba, ki pravi: prepiranje = ljubezen. Kadar se prepiramo, je bolje, da otroku iskreno rečemo, da imamo različna stališča, da smo sedaj jezni in da rabimo nekaj časa, da se bomo umirili ... seveda z besedami, ki so primerne njegovi starosti.

   Otroci naj spoznajo celo paleto naših čustev, to jih bo obogatilo. Za dobro popotnico pa je najbolj pomembno to, kako odrasli izražamo in kako dolgo "prebavljamo" svoja čustva.

   VABLJENI K POSLUŠANJU:
Eno najpogostejših vprašanj, ki si jih starši redno postavljajo, je: »Sem dovolj dober starš? Je moj otrok srečen?« Zakaj pa se ne bi raje vprašali: »Kaj lahko naredim, da bom dovolj dober starš? Kaj lahko naredim, da bo moj otrok srečen?« Avtorica oddaje Mateja Brežan je poskusila poiskati nekaj odgovorov. Njeni gostji sta bili vzgojiteljica, socialna delavka in pedagoška vodja na MZL Debeli rtič Gabrijela Kukovec Pribac ter učiteljica razredne stopnje na OŠ Dekani in izvajalka EFT (tehnik čustvenega osvobajanja) Berta Rebol.
   
 
VSEM MAMICAM ŽELIM LEP MATERINSKI DAN!
 STARŠI (tudi očetje), KI BI ŽELELI TAPKATI SVOJE TEŽAVE V ODNOSU Z OTROKI, PA IMATE DO KONCA MESECA 20% POPUST!
 Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. 
 Individualno tapkanje traja eno uro in pol in stane 50€ (če se odločite za 5 srečanj, je peto zastonj). 
    
 Možno je tudi tapkanje po skypu.
​ 
Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€
​ ​
(če se odločite za 5 srečanj, je peto zastonj)
.
​ 
​ 
Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti 
(
berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar