torek, 10. november 2015

10.11.2015: GRDA PISAVA

Pozdravljeni!

   Moja prijateljica in izvajalka EFT tehnik Barbara Žetko je med pisanjem knjige prišla na idejo, da bi tapkala pisavo. Začela je eksperimentirati in v nedeljo skupini tapkalk predstavila svoja razmišljanja ter nas povabila k skupnemu raziskovanju. 
   Navdahnjena s to izkušnjo sem danes povabila deklico, ki je lansko leto hodila h krožku, da skupaj tapkava. Deklica je iskriva, topla in prijazna mala gospodična, ki ima nepričakovano "grdo" pisavo. Povedala je, da se počuti "slabo", kadar mora pisati. Piše počasi. Ne mara, da kdo gleda v njen zvezek. Dovolj ji je kritičnih pripomb o njeni pisavi in spodbujanja, naj piše lepše. "Zoprno" ji je, ko piše narek ali kadar prepisuje in mora "stokrat obrniti list in pozabi, kje je in kaj mora napisati". Med tapkanjem je začutila "čuden, moder občutek v desni rami". Tapkali sva dva kroga in ker neprijeten občutek ni v celoti izginil, sem jo vprašala, kako bi lahko to odčarala. Hitro je ugotovila, da za to rabi "črno palčko, ki je na obeh koncih bela". (V navednicah so njene besede.) Pravo palčko za čaranje je uspešno nadomestil črn flomaster z belim pokrovčkom. Dodali sva še nekaj čarobnih besed in občutek je izginil. Tapkali sva še pozitivni krog, da si želi, da bi bile črte ravne ali lepo okrogle in da bi črke segale od črte do črte. Prosila sem jo, da iz zvezka še enkrat prepiše dve povedi, ki se njej zdita najgrši. In pisava? Ravne črte so bile bistveno bolj ravne in večina črk je segala od črte do črte. Obe sva bili zadovoljni z napredkom.
   Navdihujoče je, da obstaja še ena možnost, kako izboljšati pisavo, saj dolgočasno in utrudljivo dodatno prepisovanje v učencih sproža veliko odpora. V naslednjih dneh bom intenzivno spremljala, kaj se dogaja z njeno pisavo in gotovo bova še tapkali.

   Kaj bi pa vi izboljšali? Ste že poskusili s tapkanjem?

Vabim vas na prihajajoče dogodke:

V sredo, 11. 11. 2015, ob 18.00 uri brezplačna PREDSTAVITEV EFT tehnike v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper.
V nedeljo, 15. 11. 2015, od 16.00 do 20.00 ure ZAČETNA EFT delavnica v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Cena: 50€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20€. Obvezne predhodne prijave do 14.11.2015.

Avtorska EFT delavnica: Manjkajoči košček bo v Celju, v soboto  21. 11. 2015, od 15.00 do 19.00 ure(Natančna lokacija bo sporočena prijavljenim.) Cena: 50€. Za prijave do 12. 11.​ 2015 velja 20% popust. Obvezne predhodne prijave na aljainkret@gmail.com do 19. 11. 2015. 

Predstavila bom svoje poglede in izkušnje s tapkanjem tega, kar nam je skrito, pa vendar je zelo očitno. Pozornost bomo usmerili na odnose.

Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol in stane 50€.Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€. Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​
Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust​.

Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)!


Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar