torek, 03. november 2015

3.11.2015: STRAH ME JE, DA SE BO SIN UBIL

Pozdravljeni!

   Prejšnji teden sem tapkala s prijateljico, ki je čutila smrtni strah, smrt je tako rekoč vohala. Ne svojo smrt, ampak smrt njenega šestnajstletnega sina. Veliko let je intenzivno treniral smučarske skoke in vsakič, ko so ga v klubu poslali na večjo skakalnico, jo je bilo grozno strah. Strah, da bo padel, da se bo poškodoval, da bo ohromel, da bo umrl ..., sin pa je v tem neskončno užival. Skokov ni gledala. Ponosna je bila na sinove dosežke, hkrati pa je zaradi tega trpela. Ko se je sin odločil, da bo nehal trenirati, si je oddahnila. Pa ne za dolgo. Sin se je hitro zaljubil v drug, še bolj adrenalinski šport, spust z gorskim kolesom downhill. Pripovedovala mi je:
- "To je grozno. Pri skokih je vse bolj predvidljivo, varno. Pri tem kolesarjenju pa nikoli ne veš, kje se bo zataknil v kakšno korenino ali kamen ... Tega ne bom podpirala. Tudi evra ne dam za to. Vendar je celo poletje delal in sam zbral denar za kolo in opremo. Ne da se ga ustaviti! Počutim se tako nemočno. Obljubiti mi je moral, da ne bo nikoli šel sam na progo. Kaj če pade in obleži brez pomoči ..."
   Saj veste, predlagala sem ji tapkanje. Želela je, da govoriva pozitivne afirmacije, da bo vse v redu, da ga čuvajo angeli ... Pojasnila sem ji, da dvomim, da bo tako tapkanje imelo želene rezultate. Prosila sem jo, da se vživi v grozljive slike in filme, ki se pojavijo v njeni glavi, ko pomisli, da gre sin s kolesom na progo za downhill. Začela se je tresti. Prosila sem jo, da mi opiše, kaj vidi.
- "Zaletel se je v drevo. Na tleh leži nezavesten ... (Začutila je močno bolečino v vratu in po celi hrbtenici.) Joj, to so enake bolečine, kot sem jih imela po moji prometni nesreči pred dvajsetimi leti. Imela sem hudo poškodbo vratnih vretenc. Skoraj bi ohromela. Rehabilitacija je bila dolgotrajna in boleča." 
   Tapkali sva nekaj krogov ... bolečina in z njo strah sta hitro zapustila njen energijski sistem in telo. Bila je vesela, da se je osvobodila.
      
   Pravkar sva govorili po telefonu. Prosila sem jo za dovoljenje, da objavim to zgodbo. 
- "Moram ti povedati, kaj se sedaj dogaja. Ko sem prišla v nedeljo domov, sem v sobi pri sinovi postelji zagledala novo kolo. Prosil me je, da ga preizkusim in zapeljala sem se nekaj krogov po ulici. Sin intenzivno vsak dan trenira gimnastiko, kaskaderstvo in kolesarstvo. Sedaj se lahko o tem pogovarjam z njim, lahko ga poslušam, ko mi ves navdušen pripoveduje, kaj se dogaja na treningih. Prej tega nisem zmogla. Včeraj sem mu pomagala, da si je oblekel zaščito za hrbet ali želvo. Začutila sem veliko veselje in povedala sem mu, da mu bom za rojstni dan kupila zaščito za vrat. To je edini del opreme, ki mu še manjka. Sin mi je rekel: Mami, jaz se ne morem ustaviti, vendar obljubim, da bom skrbel za šolo in hkrati treniral. Sedaj čutim, da sva zelo povezana in ga lahko podpiram v njegovem iskanju srečnega in izpolnjenega življenja. Povedala sem mu, da sva tapkali in da je bila za moj strah kriva moja avtomobilska nesreča. Berta, hvala ti."

Katere pretekle slabe izkušnje pa vi projecirate v prihodnost?
Lahko se osvobodite. 

Vabim vas na prihajajoče dogodke:
V sredo, 11. 11. 2015, ob 18.00 uri brezplačna PREDSTAVITEV EFT tehnike v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper.

V nedeljo, 15. 11. 2015, od 16.00 do 20.00 ure bo ZAČETNA EFT delavnica v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Cena: 50€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20€. Obvezne predhodne prijave do 13. 11. 2015. 
Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

Avtorska EFT delavnica: Manjkajoči košček bo v Celju, v soboto  21. 11. 2015, od 15.00 do 19.00 ure(Natančna lokacija bo sporočena prijavljenim.)
Cena: 5​0€. Za prijave do 12. 11.​ 2015 velja 20% popust. Obvezne predhodne prijave na aljainkret@gmail.com do 19. 11. 2015. 

Predstavila bom svoje poglede in izkušnje s tapkanjem tega, kar nam je skrito, pa vendar je zelo očitno. Pozornost bomo usmerili na odnose.

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol in stane 50€. ​Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€. Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​
Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust​. 


Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)!

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar