ponedeljek, 01. februar 2016

1.2.2016: NE SPOMNIM SE OTROŠTVA

Pozdravljeni!

   Vedno bolj nam je jasno, kako pomembno obdobje v našem življenju je otroštvo. Obdobje, v katerem se izoblikuje matrica, zemljevid, temeljni programi skozi katere dojemamo in vrednotimo vse, kar se nam zgodi kasneje v življenju. 
   Velikokrat mi stranke rečejo, da imajo izredno malo spominov na otroštvo. Ob tem dejstvu jim je nelagodno, spremlja jih strah, da je to zaradi tega, ker se jim je kaj hudega zgodilo. Moja izkušnja po večletnem delu s strankami pa je taka, da so izredno redki ljudje v srednjih letih, ki se dobro spomnijo dogodkov iz otroštva. Vsi pa smo že kdaj poslušali stare ljudi, ki so izredno živo opisovali dogodke iz otroštva, niso pa se mogli spomniti, kaj so počeli prejšnji dan ali teden.
   Znanstveniki zelo intenzivno raziskujejo delovanje možganov in priznavajo, da o njih vemo še zelo malo. Veliko let pa že z raznimi napravami (EEG) merijo možganske valove. Ugotovili so, da v zgodnjem otroštvu prevladujejo delta in theta možganski valovi (bolj počasni, spanje), ki se jim pridružijo še alfa valovi (sproščenost, vizualizacija). Odrasli ljudje večino budnega časa usmerjamo pozornost navzven, primerjamo, analiziramo, načrtujemo in ob teh možganskih aktivnostih prevladujejo beta možganski valovi. Čez dan jih nujno rabimo, vendar pa so energijsko zelo potratni in povzročajo napetost, stres. 
   Pika je pred leti obiskala seminar, na katerem so opazovali možganske valove med tapkanjem, in nam o tem poročala na mentorskem srečanju. Pravilno tapkanje, ki je usmerjeno na naše občutke in konkretne dogodke, se hitro odrazi na možganskih valovih. Beta valovi se umirijo, okrepijo pa se alfa, theta in delta valovi. 
   Ko bomo na februarskih delavnicah sproščali neprijetne dogodke iz otroštva, se jih bomo z lahkoto spomnili, saj gre s tapkanjem to tako, kot da bi radio naravnali na želeno frekvenco. Za otroka, ki ima malo izkušenj in znanja o svetu okrog sebe, je travmatično lahko marsikaj, kar je za nas povsem neogrožujoče: razni močni vonji in zvoki, svetloba, temperatura, velike življenjske spremembe (rojstvo bratca ali sestrice, bolezen, selitev...) še posebej pa čustveni izbruhi ljudi v naši bližini. Sprostili bomo stres iz telesa in spremenili neustrezna prepričanja, ki smo jih takrat doživeli kot bolečo resnico (npr.: nihče me ne mara, ne razumejo me...). 
   "To je bilo takrat in jaz sem preživela. Zavedam se, da je minilo in dovolim telesu, da sprosti te boleče občutke in prepričanja na vse možne varne načine...," pogosto rečemo med tapkanjem. 

P.S.: Predvidevam, da ste ugotovili, kateri možganski valovi prevladujejo pri starostnikih. Če bi se ob tem, ko obujajo spomine ali čutijo razne bolečine, dotikali akupresurnih točk, bi tapkali. Tako enostavno je to.

VABLJENI:
V februarju bo še ena delavnica Od spočetja do rojstva:
- nedelja, 7.2. 2016, od 9.00 do 13.00.

​Februarske delavnice Otroštvo do šole:
- četrtek: 4.2. od 16.30 do 20.30,
- sobota: 6., 13. in 27.2. od 16.00 do 20.00,
- nedelja: 14. in 28. 2. od 16.00 do 20.00​.

V NEDELJO, 7. 2. 2015, od 16.00 do 20.00 ure ZAČETNA EFT delavnica. 
Cena: 50,00€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20,00€. 

Obvezne predhodne prijave. Vse delavnice bodo potekale v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. 
Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

PONUDBA za naslednje delavnice:
Kljub temu, da imamo pozitivno izkušnjo s tapkanjem, se večkrat zgodi, da se sprožijo podzavestni mehanizmi, ki nam "šepetajo" razne izgovore in kljub resni odločitvi, da bomo do konca izvedli zastavljen program, tega ne naredimo. Včasih pomaga, če se nekemu cilju zavežemo tudi z materialnim vložkom. 
Vsem, ki se boste januarja ali februarja prijavili in plačali paket delavnic od februarja do junija v enkratnem znesku 100€, podarim delavnico Manjkajoči košček (vrednost 50,00€).
Znesek 100,00€ nakažete na TRR: SI56 2900 0003 5289 815 (Berta Rebol, Hrvatini 155a, 6280) za (namen) PAKET DELAVNIC 2016 ali plačate z gotovino na februarski delavnici. Datumi delavnic bodo objavljeni en mesec naprej.
JANUAR              
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Srednja šola - puberteta
MAJ
Nesrečne ljubezni
JUNIJ
Odnos do telesa
JULIJ, AVG.
Teme po izboru prisotnih tapkalcev
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz
OBVEZNA JE PREDHODNA PRIJAVA na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
Tapkanje bo potekalo v manjših skupinah do 12 udeležencev. Srečanja bodo v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva ulica 46, v Kopru ali pa pridem jaz k vam. Pišite mi, da se dogovorimo.
CENA: 20,00€. Če ste v finančni stiski, mi napišite mail. Dostopno bo vsem zainteresiranim!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)
​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/
​​
Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar