ponedeljek, 07. marec 2016

7.3.2016: KOT STIROPOR NA VODI ...

Pozdravljeni!

   Ta vikend smo obujali spomine na osnovno šolo. Veliko različnih vtisov je prišlo na dan. Ob vsem čiščenju težkih spominov, pa je na površje priplavalo še spoznanje, kako je zanimivo opazovati na obletnicah (dvajset, trideset... let po OŠ), česa se spomnijo naši sošolci. Mnogokrat nas njihovi spomini na nas presenetijo ... 

   Po tapkanju obdobja od rojstva do šole sem dobila dve čudoviti pismi in dovoljenje, da vam ju posredujem. Če se vas vsebina dotakne in sproži asociacije, vam svetujem, da se prepustite občutkom in tapkate.

Draga Berta,
z vsakim dnem bolj sem prepričana, kako pomemben je zame in morda še za koga, tako sistematičen pristop reševanja vidnih in prikritih problemov, motečih miselnih vzorcev in raznih neugodnih občutkov.

Hvaležna sem ti, da si po svoji začetni negotovosti po razpisu delavnic nadaljevala z gradnjo svoje ideje tapkanja po obdobjih. Hvala za tvoj pogum, vztrajnost in trmoJ

Včasih se je res dobro lotiti čisto na začetku, da se posledično tudi kasneje hitreje stvari postavljajo na pravo mesto. Z osvetlitvijo razmer naših staršev, v katerih je potekalo naše prenatalno obdobje, z doživljanjem rojstva in občutkov zgodnjega otroštva, ki je bilo včasih spravljeno globoko v naši podzavesti, postanejo tudi kasnejši dogodki drugačni, nekako lažje pojasnljivi... In ko jih sprejmemo, lažje sprejmemo in odpustimo tudi ljudem, ob katerih smo živeli, jih naključno srečali v življenju ali so postali naši bližnji. Lažje sprejmemo sebe v boljši luči, kar je bilo meni vedno zelo težko.

Končno sem začela brisati patino z nekaterih občutkov in dopuščam, da dobijo drugačen, boljši odsev. Z mano so vztrajali večino življenja in se obujali ob povezavi z novimi dogodki.Vedno sem si želela, da bi si zapomnila več lepih stvari, ki so se mi zgodile,  a so kot stiropor na vodi vedno silili na površje tudi tisti, ki bi jih raje pozabila.

Cenim tvoj napotek z delavnice, ko si rekla, da je v primeru nespečnosti bolje vstati sredi noči in odtapkati svoje občutke in tiste, ki se skrivajo zadaj za njimi ... Vedno sem imela rada tišino in zbranost noči, a sem jo še prevečkrat posvetila delovnim obveznostim in ne sebi. Vse pogosteje tapkam prosto svoje občutke ali pa si na spletu predvajam vodeno tapkanje. Neverjetno, koliko možnosti imamo, da si pomagamo sami po tem, ko dobimo dobro podlago pri tebi in na raznih drugih dogodkih. A pri meni do nedavnega tapkanje kar ni moglo zaživeti v redni obliki, kot sestavni del dneva. Običajno sem se morala k temu posebno pripraviti (tudi z odlašanjem), sedaj se želja po njem pojavi sama kot bi telo klicalo po nežnem meridianskem tretmaju. Tapkanje je zame postalo kot prijeten čustveni wellnes. Saj prava masaža včasih tudi najprej boli, ko maser ne vem kje najde tiste vozličke pod našo kožo in se ne spravi na druge dele telesa, dokler jih pošteno ne pregnete in sprosti blokiran pretok energije. Tako se tudi začasnih neprijetnih občutkov na telesni ravni, ki včasih spremljajo tapkanje, ne bi smeli ustrašiti. Za njim slej ko prej pride prijetno olajšanje.

Delavnica v soboto je bila zopet posebna. Z Anjo sva se strinjali, da se ne bi pomaknili iz deževne Ljubljane, če bi šla vsaka sama, tako pa nama pot še prehitro mine. In ko sva tam v krogu, vedno vse lepo steče. Občudujem te, da vsako delavnico izpelješ zelo tekoče in z občutkom. Tudi naključna sestava udeleženk se mi zdi zelo v redu. Čutim, da na delavnici dobim vsa orodja in smernice, po katerih potem delam sama. Včasih je dovolj samo zapisana ključna beseda, ki služi kot iztočnica za novo poglavje.

Lepo se je prepustiti dnevu, da ob začrtanih poteh prinese še svoje sporočilo... 
Berta, bodi lepo in vse dobro ti želim. Objem do snidenjaJ Karla

Pozdravljena! 
Nekaj me je potegnilo na Vašo delavnico. Enostavno sem vedela, da moram iti. Žal mi je samo, da nisem dobila in prebrala vašega gradiva pred delavnico. Ampak… vse se zgodi z razlogom. Vseeno je bilo čudovito. Nisem si predstavljala, da bo prišlo na dan toliko občutkov in to iz obdobja, ki se ga sploh ne spominjam. Potrebna bi bila še kakšna delavnica, da ga v celoti »predelam«. V neizmerno pomoč mi je bilo vaše vodstvo, saj sama do takih spominov nikoli ne bi prišla. Doma sem probala sama, a zelo hitro izgubim rdečo nit. Ponavadi mi misli kar preskočijo na tekoče zadeve in skrbi. Hvala Vam in vsem udeleženkam za čudovito izkušnjo.

V sebi sem mirna. V nedeljo, en dan po delavnici, mi je mama povedala par stvari o mojem rojstvu – kar se ni zgodilo že leta. Same lepe stvari – jaz sem si vedno predstavljala drugačno sliko. Mogoče zato ni prišlo nikoli do pogovora, ker sem se bala, kaj bo povedala. Sedaj, ko je moje srce pripravljeno sprejeti resnico – tako kot pač je – je prišel tudi pogovor. Upam, da mi bo sčasoma zaupala še kaj.  

Hvala za vse! Se še vidimo.
   
   Vabljeni na prihodnje dogodke, na katerih bomo pobirali stiropor z vodne gladine, da bomo končno uzrli naš pravi odsev:
   
💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE
Marčevske delavnice Osnovna šola:
- sobota
​,​
 19.3.
​,
 
​ in nedelja, 20.3., ​
od 16.00 do 20.00,
- četrtek: 17.3. od 16.30 do 20.30.
​ 
Prvi del delavnice bomo posvetili tapkanju dogodkov in odnosov v šoli, kako je to vplivalo na našo samopodobo in samozavest, drugi del pa tapkanju odnosov v družini.

Zbiram prijave za delavnico Od spočetja do rojstva in Otroštvo do šole. Ko bo dovolj prijav, bom razpisala datum delavnice.​

PETEK
​,​
 18.3.2016
, od 16.00 do 20.00 ure ZAČETNA EFT 
​DELAVNICA​
.
 
Cena: 50,00€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20,00€. 

​V ČETRTEK, 24.3.2016, od 16.30: SPET TA POMLAD ... ​Kako si pomagam s tapkanjem, ko me muči spomladanska utrujenost, brezvoljnost, alergije?
​ (prostovoljni prispevki)​ 
in jo doživeli bolj lahkotni in svobodni.
Obvezne predhodne prijave. Vse delavnice bodo potekale v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. 
Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

OBVESTILO: Vsi, ki greste na Vseslovenski dan za tapkanje v soboto, 12. 3. 2016, v Ljubljano iz Obalno-Kraške regije, ste vabljeni, da mi pošljete mail, da se organiziramo, prihranimo pri gorivu in se družimo še med vožnjo. Napišite, ali vzamete koga v svoj avto, ali bi raje prisedli in vožnjo prepustili komu drugemu. 

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)
 ​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

​​
Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar