sreda, 24. avgust 2016

24.8.2016: SOVRAŽIM UČITELJICO

Pozdravljeni!

   To poletje spet z užitkom predstavljam metodo EFT otrokom in mladostnikom, ki so na letovanju na Debelem rtiču. Kljub temu, da razposajeno uživajo v počitnicah, govorimo o šoli, o strahu pred ocenjevanjem, o konfliktih z vrstniki in z učitelji. Še posebej se razgovorijo, ko tapkamo, česa ne marajo pri učiteljih.
   "Sovražim jo!" je odločno rekla ena od udeleženk o učiteljici. Take izjave otrok izzovejo pri poslušalcih strinjanje (npr.: Res je grozna, tudi jaz je nisem marala.) in včasih pomilovanje (npr.: Bogi otroci, kaj morajo prenašati...) ali pa napad na otrokovo "predrzno" izražanje, slabo vzgojo in nepoznavanje bontona (npr.: Kako se pa obnašaš, tako se ne govori.) Izvajalec tapkanja klientov ne obsoja! Nudi jim varen prostor za izražanje čustev in z njimi tapka toliko časa, da se umirijo. Ko učenci pomirijo svoje negativne občutke, se lažje skoncentrirajo, pomnjenje je hitrejše in trajnejše, vzpostavijo boljše odnose z vrstniki, učitelji in starši. Posledično se jim izboljša samopodoba.
   Ko sem z otroki tapkala, kako pomiriti odpor do določenega predmeta ali/in učitelja, pa je en fant rekel:
   "To bi morali delati tudi učitelji, da ne bi bili tako živčni. Vem, da me učiteljica X ne mara in me ima na piki. To vidijo tudi moji sošolci."
   Zanimivo je, kadar se s kolegicami pogovarjam, kateri učenci "nam gredo na živce". Med nami so velike razlike. Ene moti to, druge nekaj drugega. Jaz sem imela težave s sprejemanjem razvajenih "Barbik". Ponavadi iščemo vzrok za svoje slabo počutje v zunanjem svetu, ker je nekdo nekaj "narobe" rekel ali naredil. Pri tapkanju pa iščemo vzrok za svoje občutke in rešitev v sebi. Tako sem našla vzrok za "alergijo" na lepo oblečene važne deklice v svojem tretjem razredu. Sošolka iz premožne družine me je žalila zaradi "fantovskih čevljev", ki sem jih imela takrat. Učiteljica je opazila mojo stisko in morali sva ostati po pouku, povedati vsaka svojo zgodbo in sošolka se mi je opravičila. Deklice, ki so ji bile podobne, so še leta kasneje pritiskale na mojo bolečo točko. Ponavljam: na mojo bolečo točko. Z njimi je bilo vse OK. S tapkanjem sem zacelila svojo otroško rano in od takrat naprej ne vidim več razvajenih važičk, ampak veliko veselih lepo oblečenih deklic.
   
   Izjemno me veseli, da vsako leto srečam več otrok, ki so jih učitelji v šoli naučili tapkaja. Vsi, ki bi se nam radi pridružili, pa vabljeni na dvodnevni seminar Tapkanje v podporo pedagoškim delavcem in učečim se v stiski (metoda EFT)!

V SEPTEMBRU VABLJENI NA:
  💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE

MAMA IN JAZ:
- sobota, 3.9.16, od 9.00 do 13.00;
- četrtek, 8.9.16, od 16.30 do 20.30;
- nedelja, 25.9. 16, od 16.00 do 20.00.
Posamezna delavnica stane 20,00€​. Vabljeni, da pridete na več ponovitev ene teme. Vsakič se še kaj pokaže in prečisti. OBVEZNA JE PREDHODNA PRIJAVA na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/2016_01_01_archive.html

- 24.9. od 16.00 do 20.00 Harmonija prostora z Barbaro Žetko iz Trsta

AKCIJA (POPRAVNI) IZPITI, 40% POPUST: Vsi, ki vas hromi strah pred (popravnim) izpitom, ste vabljeni na tapkanje, ki odpravlja tremo in odpor do učenja3 srečanja po uro in pol za 90€! (Lahko prideta tudi dva ali trije skupaj in delite strošek.)

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
NOVOST: OB PETKIH INDIVIDUALNA TAPKANJA V LJUBLJANI. 
Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). 
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/ - na dnu strani se prijavite na moja obvestila
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar