ponedeljek, 07. november 2016

7.11.2016: NAJ TAPKA LE TISTI OTROK, KI TO ŽELI

Pozdravljeni!

   Med počitnicami sem spet uživala v družbi otrok in učiteljev na Debelem rtiču. Predstavitvene delavnice tapkanja za otroke potekajo že tretje leto. Naenkrat se srečam z eno ali dvema skupinama otrok in jim predstavim osnove tapkanja. Izvedemo nekaj zaporedij in večinoma tapkamo na strah pred ocenjevanjem in na negativne občutke v zvezi z učenjem, učitelji in šolo na splošno. Želim jim predati idejo, da tudi takrat, ko jim je najhuje, ko imajo občutek, da ne bodo zmogli, da so sami, da jih nihče ne razume, lahko naredijo nekaj, da se bodo najprej počutili boljše in potem izpeljali ustrezne korake za rešitev problema.
   Že poleti sem opazila, da letos srečam več otrok, ki tapkanje že poznajo iz šole ali od doma. V sredo me je prijetno presenetila deklica, ki je rekla:
- "Jaz tapkanje poznam od lani, ko sem vas tukaj poslušala. Redno ga uporabljam, ko me je strah pred ocenjevanjem in mi pomaga." Ob takem uvodu sem hitro dobila pozornost cele skupine. Meni pa je pogrelo srce, ker so pri tem delu povratne informacije bolj redke. 
   V drugi skupini je en deček povedal, da tapka s svetovalno delavko. Ko smo začeli s tapkanjem, sem uporabila nekaj stavkov, da je takanje brez veze, čudno, smešno in da mi tole pa res ne more pomagati. Videla sem, da so ga te afirmacije vidno vznemirile, začel je bolj glasno govoriti in veliko je zehal (znak, da je v njem nekaj sprostilo). Vprašala sem ga, kako je on tapkal do sedaj. Povedal je, da tapka po medvedku (to je plišasta igračka z gumbi, ki označujejo akupresurne točke). Na vprašanje, kaj govori, medtem ko tapka, pa je odgovoril, da nič. Deček ima 12 let in mu je šlo tapkanje po medvedku na živce. Sploh ni razumel, kaj in zakaj dela, in je imel odpor do tega početja. 
   Ko so otroci manjši, se tapkanja hitro naučijo preko igre in pravljic, starejši pa si želijo tudi osmisliti ta proces z razumevanjem, kaj se med tapkanjem z njimi dogaja in zakaj so posamezni koraki potrebni. Vedno tudi zagovarjam, da naj tapkajo le tisti otroci, ki to želijo. Pred leti sem tapkala z razredom, v katerem je bilo 27 učencev. Eden od učencev je čez nekaj tednov rekel, da je tapkanje brez veze in da ne pomaga. Povedala sem mu, da on o tem ne more soditi, ker ni še poskusil. Povabila sem ga, da narediva eksperiment. Ko je en teden sodeloval pri tapkanju, so se njegovi odnosi s sošolci izboljšali. Tako je pridobil pozitivno izkušnjo in mogoče se bo kdaj kasneje sam spomnil in tapkal. 

   Res sem srečna, da svoje izkušnje, kako tapkati z otroki, lahko delim tudi na seminarjih za učitelje in druge strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju. (Tapkanje v podporo pedagoškim delavcem in učečim se v stiski (metoda EFT) https://lim3.mss.edus.si/Katis/Katalogi/KATALOG1617.pdf  str. 153)

VABLJENI NA:
 💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE
OČE​
 IN JAZ
:
​- ponedeljek, 7.11.2016​, od 16.30 do 20.30.
PARTNER IN JAZ:​  (SPREMEMBA DATUMOV!)
​- ponedeljek, 21.11.2016, od 16.30 do 20.30,
- ​sobota, 19.11.2016, od 9.00 do 13.00.
- nedelja, 20.11.2016, od 16.00 do 20.00.
Posamezna delavnica stane 20,00€​. Vabljeni, da pridete na več ponovitev ene teme. 

ZAČETNA 4-urna delavnica EFT metode v Kopru (Jezikovna šola Eurocenter, soba 4):
- ponedeljek, 14.11.​2016, od 16.30 do 20.30. Cena: 50,00€.
Za vse delavnice je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com

EFT delavnici ​V​
 Novi Gorici
​:​
NA POTI DO ZADOVOLJSTVA PRI DELU IN V SLUŽBI
​, ​
11​
.11.2016
​,​
 od 1
​7​
.00 do 2
​1​
.00 ure
​PREČISTIMO MISLI IN ČUSTVA O DENARJU IN USPEHU, 2.12.2016, ​od 17.00 do 21.00 ure
Cena
​ ene delavnice​
: 40,00€​ za prijave do 
​7​
.11. 2016, potem 50,00€.
​ ​
Če se odločite za obe delavnici: 60,00€​. Točna lokacija bo sporočena prijavljenim. Prijave na klavdija.lutman@gmail.com

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). 
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter
, Kidričeva 46, Koper​
 
(stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/ - na dnu strani se prijavite na moja obvestila
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar