torek, 20. december 2016

20.12.2016: SKRIVNOST LETA 2017

Pozdravljeni!

   11. decembra sem naredila statistiko obiskov delavnic  💟POT OSEBNEGA MIRU 2016, Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE💟Prvič v življenju sem z veseljem vnašala podatke v Excelovo tabelo in uživala, ko je računalnik prikazal seštevek: skoraj 100 udeležencev je dalo končno število preko 260 obiskov delavnic. Obujala sem spomine na prelite solze in gromki smeh, na objeme in spodbudne besede, na globoke vpoglede v naša življenja in odnose, ki jih pletemo z drugimi... Ko so se čustva in spomini umirili, je na površje priplavalo vprašanje:
   KAJ PA LETO 2017? Takoj se je pojavila misel, da je projekt delavnic POT OSEBNEGA MIRU tako dobro zastavljen, da je vreden ponovitve. Torej vabljeni na delavnice POT OSEBNEGA MIRU 2017!
   Potem pa so misli blodile po možnih temah za nove delavnice. Že nekaj časa se ukvarjam z eno idejo, zato sem začela listati po knjigah in brskati po spletu. Nič me ni navdušilo ali prevzelo, zato nisem naredila nobenega končnega zaključka in sem se začela ukvarjati s pripravo delavnice KREACIJA LETA 2017. Čez nekaj dni sem med večernim branjem knjige dobila preblisk, naj pogledam v knjigo ŽIVLJENJE KOT IGRA. Vstala sem iz tople postelje, šla po knjigo, jo naključno odprla ter prebrala: 
   'Albert Einstein, človek, ki je svoje življenje posvetil raziskovanju neznanega, je v članku z naslovom "Kaj verjamem" v Forumu (okt. 1930) dejal: "Najlepše, kar lahko izkusimo, je skrivnost. To je pravi izvir vse umetnosti in znanosti." 
   Lahko bi rekli tudi - izvir vse rasti in užitka', pa je dodal lani preminuli avtor knjige dr. Wayne W. Dyer.
   Nadaljevala sem z listanjem po knjigi, ki sem jo pred nekaj leti dobila za darilo. "Vsako poglavje te knjige je napisano kot ura svetovanja. Ta način naj bi vam nudil čim več možnosti za samopomoč. V vsakem poglavju je obdelano posebno "področje napak" oziroma model samouničevalnega vedenja, pri čemer poskušam najti zgodovinske predhodnike tovrstnega vedenja v naši kulturi (in s tem v vas). Rad bi vam čim bolj pomagal razumeti, zakaj si s svojim vedenjem škodite. Potem so natančneje opisani specifični vzorci vedenja, ki sodijo v obravnavano področje napak. Načini obnašanja, o katerih govorim, so vsakodnevna dejanja, ki se lahko zdijo povsem sprejemljiva, vendar v resnici škodijo vaši lastni sreči. Sem ne sodijo primeri resnih čustveno motenih kliničnih primerov, ampak čisto običajna nevrotična sporočila, ki jih oddajamo vsi." 
   Ko sem prebrala ta del, me je zanimalo samo še to, koliko poglavij ima knjiga. 12! Postalo mi je jasno, da sem dobila odgovor na moje vprašanje, kako naj zastavim delavnice v prihajajočem letu. Vsak mesec bomo posvetili enemu poglavju iz knjige ŽIVLJENJE KOT IGRA. Besedilo daje izhodišča za naš fokus, EFT ali tapkanje pa je orodje za sproščanje neprijetnih čustev in omejujočih prepričanj.
   Vas zanimajo teme delavnic?JANUAR
Vzemite usodo v svoje roke
FEBRUAR
Prva ljubezen – ljubezen do sebe
MAREC
Ne potrebujete njihovega odobravanja
APRIL
Osvobodite se preteklosti
MAJ
Nekoristni čustvi – krivda in zaskrbljenost
JUNIJ
Raziskovanje neznanega
JULIJ
Zlomite spone konvencij
AVGUST
Past pravičnosti
SEPTEMBER
Nehajte odlašati – ZDAJ!
OKTOBER
Razglasite neodvisnost
NOVEMBER
Zbogom, jeza
DECEMBER
Portret osebe, ki je odpravila vsa področja napak
   
   Velikokrat sem vzela knjigo v roke in razmišljala, ali sem se prav odločila. Zakaj pri vseh mogočih knjigah s tega področja ravno ta? Ali ne bi šla raje v knjigarno in izbrala katero drugo? Kmalu sem ugotovila, da je to še ena lekcija, ki me uči: Zaupaj, Berta!
   V teh dneh se mi je razjasnil tudi namen mojih delavnic. Pripeljati ljudi iz občutka nemočne žrtve do moči in volje za ustvarjanje življenja po lastni meri. Če vas to kakorkoli nagovori, dobrodošli.

VABLJENI NA:
KREACIJA LETA 2017
- sreda, 21.12., od 16.30 do 20.30, cena 40€.
Kaj si želiš? Kako se sabotiraš? Odstranjevali bomo stare vzorce in naredili prostor za nekaj novega.

Delavnica bo v Jezikovni šoli Eurocenter, Kidričeva ulica 46, Koper. OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com 

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). 
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper​ (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/Lep pozdrav         Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.

                  http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/ - na dnu strani se prijavite na moja obvestila
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar