ponedeljek, 25. januar 2016

25.1.2016: KAKO JE NASTAL PROGRAM DELAVNIC 2016

Pozdravljeni!

   Novembra sem se udeležila EFT delavnice tretje stopnje in sotapkalkam ob jutranji kavi povedala družinsko štorijo. 
   Sin je imel na Gimnaziji Koper priložnost potovati na tridnevno ekskurzijo, vendar je to povedal šele, ko so sošolci že odpotovali. Na moje veliko začudenje, zakaj ni šel tudi on, je odgovoril:
-"To veliko stane." Njegove besede so me močno presenetile. 
-"Pa saj nisi niti vprašal!?" je bilo vse, kar mi je najprej padlo na pamet. Res ne razmetavamo denarja, vendar ga za take stvari gotovo imamo. Prijateljicam sem povedala, da smo v tistem času imeli nekaj večjih izdatkov, o katerih sva govorila z možem, in mogoče je iz tega sin sklepal, da za ekskurzijo ni denarja.
   Ko smo se razdelile v pare, da smo trenirale tapkanje po novem pristopu, sem si za temo izbrala strah in omejujoča prepričanja glede financ. Spomnila sem se, da sem že tapkala nekaj zgodb iz mojega otroštva, ki so povezana z denarjem. Prijateljici sem pripovedovala, kako ta starša gradila hišo, kupila avto, traktor in kmetijske priključke zanj, na koncu pa še vikend in vinograd. Veliko sta delala in varčevala, da sta vse to ustvarila. Ugotovila sem, da sem kot otrok iz teh okoliščin sklepala, da imamo denar samo za velike, pomembne stvari, pri majhnih izdatkih pa moramo varčevati. Spomnila sem se, da sem si v puberteti želela modernih oblek in v kakšni stiski sem bila, ko sem že odrasla in zaposlena šla v velike trgovine z oblačili. Vsega je bilo preveč, jaz pa sem imela občutek, da tam ni ničesar zame. Večkrat se je zgodilo, da nisem nič pametnega kupila in da so me obiski trgovin psihično izčrpali. (Tudi to sem že tapkala in je zame postalo nakupovanje bolj prijetno opravilo.) Spomnila sem se tudi sošolk, ki so me zafrkavale zaradi oblačil in v telesu začutila stisko. Takrat pa me je prešinilo: ob vseh teh spominih, se ne spomnim, da bi starše prosila in bi mi rekli, da mi ne dajo denarja. Ne spomnim se, da bi vprašala... Jaz sem kar sama sklepala, da ni denarja.
   Bila sem zatopljena v tapkanje in v svoje "novo odkritje". Prijateljica, ki je tapkala z mano pa je rekla: 
-"Enako je naredil tvoj sin. Sklepal je, da zanj ni denarja, ker ste ga rabili za nekaj drugega."
   To me je pa res pretreslo. Nisem videla, da sin ponavlja moj vzorec! In jaz vedno pridigam, da naj starši tapkajo, če je kakšen problem pri otroku. Takoj sem sklenila, da bom sinu najbolj pomagala tako, da bom tapkala (pomeni brisala) svoje neprijetne dogodke iz pubertete. Med prvim takim tapkanjem pa sem prišla še do enega presenetljivega odkritja: Tapkala sem že marsikaj, vendar se do sedaj pubertete še nisem dotaknila. V spominu je zapisana kot boleče obdobje, zato sem se nekaj let trudila, da bi spomine čim bolj zakopala in se s tem nikoli več ne bi ukvarjala. To mi je kar dobro uspelo. Do sinove pubertete. Sedaj pa sin pritiska na moje boleče točke in uspešno opravlja svoje poslanstvo. Otroci nam pokažejo, kje smo ranjeni in s svojim vedenjem prosijo, da se pozdravimo. Če razumemo in ukrepamo, vsi veliko pridobimo. 
   Med drugim tapkanjem bolečih spominov na puberteto pa me je prešinilo, da mogoče nisem edina, ki sem se izogibala določeni temi in sestavila seznam "nujnih" tem za tapkanje iz katerega je nastal program:
💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE

 VABLJENI:
V januarju bosta še dve delavnici Od spočetja do rojstva:
- sobota, 30. 1. 2016, od 16.00 do 20.00 (že
​ ​
polna skupina),
- nedelja, 31. 1. 2016, od 16.00 do 20.00
​ (še nekaj mest)​
.

​Februarske delavnice Otroštvo do šole:
- četrtek, 4.2.2016 od 16.30 do 20.30,
- sobota, 6. in 13. 2. od 16.00 do 20.00,
- nedelja, 14. in 28. 2. od 16.00 do 20.00​.

V NEDELJO, 7. 2. 2015, od 16.00 do 20.00 ure ZAČETNA EFT delavnica v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Cena: 50,00€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20,00€. Obvezne predhodne prijave. Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)
​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/
​​
Lep pozdrav 

        Berta Rebolhttp://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

torek, 19. januar 2016

19.1.2016: VARNO NA POTI K SEBI

Pozdravljeni!

   Zadnje čase me je več prijateljev in znancev opozorilo na reklamno kampanjo, ki oglašuje EFT ali tapkanje kot hitro in učinkovito metodo in zagotavljajo, da je le par srečanj dovolj, da "vam terapevtke odstranijo" vaše težave. 
   Moja izkušnja s tapkanjem je predvsem ta, da je EFT učinkovit in varen. Po koščkih lahko pridemo v stik s spomini in/ali občutki, samo toliko, kolikor danes zmorem. Nekateri (tudi jaz) bi radi vso bolečino, ki se je nabirala skozi leta, desetletja in celo čez več generacij počistili hitro, čim hitreje. Živimo pač v takem času, ko nam tehnika ponuja hitre rešitve. Naše telo in duševnost pa najboljše delujeta v varnem okolju ljubečega (samo) sprejemanja. Izvajalci smo vaši spremljevalci na poti do sebe, ker je včasih strašljivo in si v dvoje ali v skupini upamo več. 
   Vabljeni k branju izpovedi pogumnih tapkalcev. Prišli so, čeprav jih je bilo strah, kaj bodo občutili ali izvedeli o sebi.
   
Pozdravljena, Berta :)
Najprej se ti zahvalim za delavnico, HVALA ti iz srca! Nimam besed za prečudovito izkušnjo, ki sem jo doživela na tej januarski delavnici. Osnove tapkanja sem koliko toliko poznala, s tabo pa sem se prvič srečala (vsaj v tem življenju ;)) in si res izjemna oseba, čudovita, sončna, srčna, topla, čutna, nasmejana in delavnico si vodila tako lepo mirno, z ljubeznijo, vse nas si uskladila z lahkoto in vse je potekalo zelo sproščeno. Všeč mi je tudi, kako si sistematično organizirala delavnico, oz.sklop delavnic in zajela vse pomembno :)) 
Po prvi delavnici sem prav navdušena nad doživetim - tapkanje je prav prijetno in na koncu (in še naslednji dan) sem se počutila, kot da je vsa nepotrebna zgoščena energija šla iz mene in sem se počutila prijetno prazno in lahkotno in veseloooo, malo sicer utrujeno, ampak sproščeno, dihala sem s celim telesom :)) in se že veselim naslednje delavnice :)) 
Tako da, Berta, zlata si! in hvala ti *******  Objem, Tanja

Pozdravljena!
Moram povedati,da se po teh delavnicah izjemno dobro počutim. Čutim mir v duši in polna sem motivacije. Delavnica Od spočetja do rojstva pa mi je dala tisto, kar sem iskala... potrditev, da imam doma tisto, po čemer hrepenimo. LJUBEZEN in medsebojni odnosi je tisto bogastvo, ki bi ga moral imeti vsak človek na tem planetu. Pri sebi opažam spremembe, vidijo jih tudi drugi ljudje, ki me poznajo. 
Največ pa mi pomeni, da s tem, ko se spreminjam jaz, se  spreminja tudi moj sin  😃 ! Hvala Berti, hvala Željki, predvsem pa hvala sebi, da sem stopila na to pot in spoznavam krasne ljudi in se spreminjam, kot pravi Berta košček po koščku.... Se vidimo na naslednji delavnici. Vesna

Draga Berta,
prijetno druženje s tabo in ostalimi udeleženci me je kar prevzelo, posebej to, da smo si tako sproščeno in odkrito lahko zaupali precej intimne in boleče stvari, pač z namenom, da nas več ne bremenijo in nam odvzemajo moči v naslednjih letih, če so nam že morale do zdaj...
Sama ob tapkanju, ki se je navezovalo na obdobje od spočetja do rojstva, nisem imela posebnih bolečih doživetij. Najbrž bom na vrsti v kakšnem kasnejšem obdobju... ali pa ne. Ampak očitno nekje tudi mene čaka kakšen temen kotiček, poln navlake. ki je za počistit. Vsekakor  se nameravam udeležiti še večine ostalih srečanj, da si pomagam pri stvareh, ki mučijo in bremenijo prav mene osebno.
Tvoje prijetno vodenje, sproščenost in ureditev prijaznega prostora, v katerem je bilo lepo preživeti tak nedeljski popoldan, je bilo zame res ena prava spodbuda, da se malo bolj posvetim tej tehniki. Zakaj ne, če pa pravijo, da pomaga... Pa še prijetno je..., kar nekako povezani smo vsi.
Hvala ti še enkrat, se vidimo na naslednjem srečanju. Tatjana

Zdravo Berta.
Na to delavnico sem se prijavil z namenom, da vidim, kako bo sploh izgledalo za naprej in nisem imel kakih posebnih pričakovanj. 
Ni mi bilo jasno, kaj bomo počeli 4 ure. Na srečo je že X (na moje presenečenje) zelo odkrito vrgla karte na mizo, tako da smo kar vsi odprli svoje nahrbtnike..., za kar se ji zahvaljujem. Skupni imenovalec skupine je bil "manjkajoči" oče/mož.
Počutil sem se varno, nekih novih uvidov nisem doživel, na koncu pa sem bil prijetno pomirjen.
Zavedam se, da vodenje takih kalibrov na kupu ni niti malo enostavno, zato se ti iskreno zahvaljujem. 
Se vidimo februarja. Amir

Pozdravljena Berta,
delavnice sem se udeležila zaradi psihičnega in fizičnega zdravja, ker, kot praviš ti, ne vemo, kaj se je dogajalo, s tapkanjem pa lahko to prečistimo.
Delavnica mi je bila všeč, ker je bila spontana in iskrena, pisana na kožo vsaki izmed nas. Po njej sem čutila blažen mir, kar zaspala bi na svojem stolu. Dan po delavnici opažam, da sem vse dnevne opravke naredila z veliko manj stresa in se v miru prepustila toku dogajanja čez dan. Že čakam na naslednjo. Katja

Teme delavnic... kot bi te poslali iz nebes, naravnost k nam v objem, za kar sem neizmerno hvaležna. Mateja

Pozdravljena Berta!
Še enkrat hvala za sobotno delavnico, mislim, da sem po dolgem času spet mirno zaspala:) Nataša

Pozdravljena Berta !
Delavnica je bila zame posebno doživetje. Odprli so se mi novi pogledi na moje rojstvo in  tudi na rojstvo mojih hčera. V  petek sem tapkala rojstvo starejše hčere, v soboto pa še za mlajšo. Moje počutje je sicer še nihajoče, a sem bolj mirna kot ponavadi.

VABLJENI:
V januarju bosta še dve delavnici Od spočetja do rojstva:
- sobota, 30. 1. 2016, od 16.00 do 20.00 (že skoraj polna skupina),
- nedelja, 31. 1. 2016, od 16.00 do 20.00.

​Februarske delavnice Otroštvo do šole:
- četrtek, 4.2.2016 od 16.30 do 20.30,
- sobota, 6. in 13. 2. od 16.00 do 20.00,
- nedelja, 14. in 28. 2. od 16.00 do 20.00​.

V NEDELJO, 7. 2. 2015, od 16.00 do 20.00 ure ZAČETNA EFT delavnica v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Cena: 50,00€. Če ste na delavnici že bili, pa bi radi osvežili znanje in tapkali v skupini, 20,00€. 
Obvezne predhodne prijave. Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

PONUDBA za naslednje delavnice:
Kljub temu, da imamo pozitivno izkušnjo s tapkanjem, se večkrat zgodi, da se sprožijo podzavestni mehanizmi, ki nam "šepetajo" razne izgovore in kljub resni odločitvi, da bomo do konca izvedli zastavljen program, tega ne naredimo. Včasih pomaga, če se nekemu cilju zavežemo tudi z materialnim vložkom. 
Vsem, ki se boste januarja ali februarja prijavili in plačali paket delavnic od februarja do junija v enkratnem znesku 100€, podarim delavnico Manjkajoči košček (vrednost 50,00€).
Znesek 100,00€ nakažete na TRR: SI56 2900 0003 5289 815 (Berta Rebol, Hrvatini 155a, 6280) za (namen) PAKET DELAVNIC 2016 ali plačate z gotovino na februarski delavnici. Datumi delavnic bodo objavljeni en mesec naprej.
��POT OSEBNEGA MIRU 2016  ��
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE
JANUAR              
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Srednja šola - puberteta
MAJ
Nesrečne ljubezni
JUNIJ
Odnos do telesa
JULIJ, AVG.
Teme po izboru prisotnih tapkalcev
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz
OBVEZNA JE PREDHODNA PRIJAVA na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
Tapkanje bo potekalo v manjših skupinah do 12 udeležencev. Srečanja bodo v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva ulica 46, v Kopru ali pa pridem jaz k vam. Pišite mi, da se dogovorimo.
CENA: 20,00€. Če ste v finančni stiski, mi napišite mail. Dostopno bo vsem zainteresiranim!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)
​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

​​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija, s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

ponedeljek, 11. januar 2016

11.1.2016: PO DELAVNICI in PONUDBA za naslednje delavnice

Pozdravljeni!

   Zanimivo je opazovati, kako se na delavnici posamezniki "seštejejo" v skupino, ki postane nova kvaliteta. Vsak posameznik s svojim prispevkom vpliva na potek delavnice. Spremembo naredi že sama fizična prisotnost, pa tudi če bi bili ves čas tiho. Sama sem že trikrat obiskala EFT delavnico 3. stopnje in je bila vsaka drugačna, čeprav smo vsakič predelali isti program. Seveda sem bila v treh letih tudi jaz vsakič drugačna.

   Zame je  vsako vodenje delavnice nekaj posebnega. Prvo tapkanje Od spočetja do rojstva pa je bila čudovita izkušnja, ki jo težko opišem z besedami. Kot da bi besede prihajale "skozi mene in ne iz mene". Po delavnici mi je prijateljica poslala tole pismo:
Dobro jutro, Berta,
to je bilo pa fantastično izpeljano. Nisem vešča v pisanju, da bi ti lahko opisala, kako sem doživela to delavnico. Se bo treba en dan odpraviti na Slavnik, da ti povem na štiri oči. :)
Brez razmišljanja je bilo to za mene najboljše izpeljano tapkanje. Vem, da ne gre vedno tako, težko je predvidevati vnaprej. Prijetno si me presenetila, kako si nas vsakokrat lepo pripeljala nazaj na temo - ok, manjši odkloni, potem pa spet v tirnice. Vrhunsko, res izpeljano na nivoju. 
Pa kako si pri vsaki takoj opazila spremembo v počutju, kako si bila res z vsako 100% povezana - neverjetno. Jaz sem "tehnik" in si to res težko predstavljam. Mislim, da smo se vse, res vse počutile 100% varno in 100% slišane. 
Ja, rojena in poslana si za to delo.
Pogled skozi tvoje okno me spremlja že celo jutro - hvala za vse. Sonja
Slika v vrstici 1

  PONUDBA za naslednje delavnice:

Kljub temu, da imamo pozitivno izkušnjo s tapkanjem, se večkrat zgodi, da se sprožijo podzavestni mehanizmi, ki nam "šepetajo" razne izgovore in kljub resni odločitvi, da bomo do konca izvedli zastavljen program, tega ne naredimo. Včasih pomaga, če se nekemu cilju zavežemo tudi z materialnim vložkom. 

Vsem, ki se boste januarja ali februarja prijavili in plačali paket delavnic od februarja do junija v enkratnem znesku 100€, podarim delavnico Manjkajoči košček (vrednost 50,00€).
Znesek 100,00€ nakažete na TRR: SI56 2900 0003 5289 815 za (namen) PAKET DELAVNIC 2016 ali plačate z gotovino na februarski delavnici. Datumi delavnic bodo objavljeni en mesec naprej.

V januarju bosta še dve delavnici Od spočetja do rojstva:
- sobota, 30. 1. 2016, od 16.00 do 20.00 (že skoraj polna skupina),
- nedelja, 31. 1. 2016, od 16.00 do 20.00.
��POT OSEBNEGA MIRU 2016  ��
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE
JANUAR              
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Srednja šola - puberteta
MAJ
Nesrečne ljubezni
JUNIJ
Odnos do telesa
JULIJ, AVG.
Teme po izboru prisotnih tapkalcev
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz
OBVEZNA JE PREDHODNA PRIJAVA na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
Tapkanje bo potekalo v manjših skupinah do 12 udeležencev. Srečanja bodo v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva ulica 46, v Kopru ali pa pridem jaz k vam. Pišite mi, da se dogovorimo.
CENA: 20€. Če ste v finančni stiski, mi napišite mail. Dostopno bo vsem zainteresiranim!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

​​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

ponedeljek, 04. januar 2016

4.1.2016: OD SPOČETJA DO ROJSTVA

Pozdravljeni!
   
   Hvala za vsa iskrena in prisrčna voščila. Polepšali ste mi praznične dni. 💟

   V novem letu vas vabim na potovanje k sebi. Skupaj bomo odstranjevali čustveno navlako in omejujoča prepričanja, ki so se skozi leta utaborila v našem fizičnem in energijskem telesu. Vsak mesec se bomo osredotočali na eno časovno obdobje ali na eno področje naših odnosov. Mogoče lahko to povzroči spremembo v vašem življenju, ki si jo že dolgo časa želite ...
   Začeli bomo povsem na začetku tega življenja pri spočetju in našem obdobju življenja v maternici. Če imate že celo življenje občutek, da niste dovolj dobri (slišani, videni, razumljeni, sprejeti, pomembni, dobrodošli, zaželeni...), da je življenje težko, da ne boste zmogli, da bi bilo bolje, če se ne bi rodili, da nima smisla ..., je možno, da so to občutki in prepričanja, ki so se vtisnila v vas že v maternici ali med porodom. Skozi prizmo teh temeljnih prepričanj pripišemo pomen vsemu, kar se dogaja v nas in okoli nas. Spomini na to obdobje so shranjeni v naših telesih in se med tapkanjem prebudijo, ko začnemo o tem govoriti. Pozdravili bomo ranjene koščke naše duševnosti in zavestno izbrali prepričanja, ki nas podpirajo pri bolj ustvarjalnem, radostnem in sproščenem življenju. 

   Znanje in izkušnje sem pridobila na delavnicah pod vodstvom Jacqui Crooks, ki velja za avtoriteto na tem področju.  
https://www.youtube.com/watch?v=X9jL9QL4Y1Y  EFT - Clearing birth trauma, and the beliefs you created then. Jacqui Crooks 
We create beliefs about ourselves, others and the world based on our experiences in the womb. If something traumatic happens, or if your mother isn't happy, if there's problems in the family, as a baby you can believe that it's all your fault and you create limiting beliefs based on it. EFT can help you to clear all of that "stuff" so that you can flourish and become who you really are.

VABLJENI:
OD SPOČETJA DO ROJSTVA: Izberite en termin, ki vam najbolj odgovarja!
- V ČETRTEK, 7.1. 2016, OD 16.30 DO 20.30, 
- V NEDELJO, 10.1. 2016, OD 16.00 DO 20.00,
- V SOBOTO, 16. 1. 2016, OD 16.00 DO 20.00. 
OBVEZNA JE PREDHODNA PRIJAVA na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
Tapkanje bo potekalo v manjših skupinah do 12 udeležencev. Srečanja bodo v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva ulica 46, v Kopru ali pa pridem jaz k vam, če se vas zbere najmanj 10.
CENA: 20€. Če ste v finančni stiski, mi napišite mail. Dostopno bo vsem zainteresiranim!

💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE

"Če se resnično odločite narediti nekaj, kar bo povzročilo resnično spremembo –naredite to zdaj!" Howarda Wight
Ustanovitelj EFT Gary Craig je v priročniku podal konkretna navodila, kako izpeljati postopek osebnega miru:
1. Naredite spisek vseh nadležnih posebnih dogodkov, ki se jih lahko spomnite. Če jih ne najdete vsaj 50, ste bili površni – ali pa ste doslej živeli na Marsu. Številni ljudje jih bodo našli več sto. (Več v priročniku str. 71-73  http://www.eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdfLe redki tapkalci to tudi res naredijo, zato vas vabim, da to naredimo skupaj!!! 

VABIM VAS NA TEMATSKA SKUPINSKA TAPKANJA v letu 2016:

JANUAR              
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Srednja šola
MAJ
Nesrečne ljubezni
JUNIJ
Odnos do telesa
JULIJ, AVG.
Teme po izboru prisotnih tapkalcev
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)
​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/
​​
Lep pozdrav 

        Berta Rebolhttp://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Če vam je kdo posredoval ta mail in bi radi dobivali moja sporočila, mi pišite
​ ​
na berta.rebol@gmail.com
Če mojih sporočil ne želite prejemati, mi odgovorite z besedo ODJAVA.

Foetuses are also vulnerable to traumatic stress felt by the pregnant woman. In fact, research shows that pre-natal exposure to natural disasters and other life-or-death situations can have a lasting effect on offspring. Studies have shown earlier births among pregnant women who experienced an earthquake in California; delayed development among children whose pregnant mothers suffered through an ice storm in Canada; and early signs of post-traumatic stress syndrome in babies whose pregnant mothers experienced the 9/11 terrorist attacks. Such research is prompting renewed attention to the care of pregnant women in emergencies.
More private tragedies can also have an effect on the foetus. Research shows that as many as 10 per cent of pregnant women suffer from clinical depression, which can increase the risk of premature delivery or low birthweight. In addition, the intrauterine environment provided by a depressed or anxious woman may predispose her child to the same mood disorders. That means that therapy provided to pregnant women may also be “therapy” for the foetus.
All this adds up to a vision of pre-natal influences that’s very different from the frivolous notion of playing Mozart to a pregnant belly and the like. In reality, the nine-month-long process of shaping and moulding that goes on in the womb is far more visceral and consequential than that: it is a crucial process of preparation for the specific world the baby will enter.
What a foetus is absorbing in utero is not Mozart’s Magic Flute but the answers to questions much more critical to its survival: will it be born into a world of abundance or scarcity? Will it be safe and protected, or will it face constant dangers and threats? Will it live a long, fruitful life, or a short, harried one?
The pregnant woman’s diet and stress level, in particular, provide important clues to prevailing conditions, a finger lifted to the wind. The resulting tuning and tweaking of the foetus’s brain and other organs are part of what give humans their enormous flexibility, their ability to thrive in wildly varied environments.
The science of foetal origins, then, is nothing less than a new chapter in the long-running nature/nurture debate. We once thought that the two things that shape our individual qualities are the genes we inherit at conception and the environment we experience as a child. Foetal origins explodes this simple distinction.
To the influence of our early environment, it adds the powerful effects of our very first environment: the womb. And to the influence of genes, it contributes the effects of “epigenetic modification”, the fine-tuning of gene expression which, we’re now learning, occurs most consequentially in utero.
Pregnancy, long the subject of folk wisdom and old wives’ tales, is becoming something new: a scientific frontier.