sreda, 15. marec 2017

15.3.2017: ZA VSAKE POČITNICE ZBOLIM

Pozdravljeni!

   Zimske počitnice so za nami. Sneg ni več zaželen in pričakovan, ampak nadloga in nebodigatreba, v meni pa odmevata dve zgodbi, ki sta se odvili pred temi počitnicami. Ena pripada učenki, druga učiteljici. 

   Na krožek tapkanja je prišla deklica, ki se aktivno ukvarja z več športi. Med pozdravljanjem in odlaganjem torbice, sem jo vprašala, kaj bo počela med počitnicami in ali gre na smučanje. Obraz ji je spreletelo veselje, ki ga je hitro prekrila žalost in kotički ustnic so se povesili.
- "Gremo na smučanje v Italijo, vendar kaj ko jaz vsake počitnice zbolim..."
- "Kako to misliš, da vsake počitnice zboliš? Se spomniš lanskih in predlanskih..."
- "Ne samo vsake počitnice, tudi za vsako novo leto zbolim. Spomnim se, kje smo praznovali letos, in jaz sem bila na kavču z vročino, spomnim se za lani in predlani. Bilo je enako. Vsako novo leto smo pri drugih prijateljih in se točno spomnim. Prav tako je na smučanju. Mama že ve, da jaz vedno zbolim."
   Saj veste, da je sledilo tapkanje in potem sem jaz na to pozabila. V petek pa sem na šolskem dvorišču zagledala to deklico z zagorelim obrazom. Seveda sem jo vprašala, kako je bilo na smučanju.
- "Super! Vse dni sem smučala!" Veselo mi je razlagala, kako jo je opeklo sonce in da se ji še vedno pozna sled smučarskih očal.

   Med zimskimi počitnicami pa so v moj poštni nabiralnik prispele refleksije učiteljic 4. skupine KATIS-ovega seminarja Tapkanje za preprečevanje izgorelosti učiteljev in v podporo učečim se v stiski (metoda EFT). Ena od učiteljic je takole opisala svoje tapkanje: 
Refleksija tapkanja bolečine v telesu
Bil je dan poln obveznosti. Hitenje dopoldan v vseh službenih obveznostih in potem malo časa ter nato takoj nazaj v šolo, saj je bil dan popoldanskih govorilnih ur. Že zjutraj sem se težko zbudila, zamašen nos, rahla bolečina v sinusih, vse kaže na prehlad. Jezna sama nase. Seveda se je napetost v sinusih čez dan samo še stopnjevala. Doma samo 30 minut in potem nazaj na govorilne ure. Čas izkoristim za tapkanje napetosti in bolečine v sinusih, da ja ne bo začelo »curjati« iz nosa! Naredim tri cikle, bolečina malo popusti, ne povsem. Jezna nase, kaj sem šla tapkat, ko pa tako ne pomaga. Bolje bi bilo, da vzamem razpršilo za nos, pojem par tablet in to je to. Seveda tega nisem naredila, ker pač ni bilo več časa, da si skuham čaj. Tako vse pustim in grem popoldanskim službenim obveznostim naproti.
Zvečer pridem domov zbita, utrujena, z bolečinami v sinusih. V mislih pa: »koza zmešana, premalo se oblačiš, seveda boš zbolela, zebe te, kmalu bodo počitnice, saj veš, da si za vsake počitnice bolna. Vedno greš domov bolna, kaj bo spet mama rekla, nič se ne paziš!!!« In tapkam. Ne na bolečino, ampak na strah, da bom zbolela, da bom še ene počitnice preživela v postelji, kaj bo spet mama rekla. Bila sem ostra sama s seboj. Dala sem si duška, pretiravala sem, da je kaj. Mogoče preveč, ampak pomagalo je, če ne kaj druga, bolje sem se počutila. Pet ciklov sem šla skozi. Pet polnih ciklov. Potem pa še dva za bolečino v sinusih. Vseeno, če prej ni, mogoče bo pa zdaj pomagalo. Upanje je bilo. In samo upanje. Kajti nič ni pomagalo. Še vedno me je bolelo, zjutraj bom prehlajena. Vsaj tako se je zdelo takrat. 
Naslednje jutro pa sem se zbudila brez težav. O zamašenem nosu ne duha ne sluha, bolečin v sinusih ni bilo, kakšen prehlad neki?! Bila sem polna energije, polna optimizma, novega zagona. In počitnice sem preživela zdrava kot že dolgo ne! Zdaj pa verjamem, da je pomagalo. Zares je pomagalo! In to smo eno, iskreno tapkanje. (Mateja)

Med branjem me je zvilo in se zlilo iz oči. Odpisala sem ji:
Berem, tapkam in jočem… in mislim na učiteljice, ki vsake počitnice zbolijo… Čutim bolečino vseh teh, ki so pridne, vestne, dobronamerne, preobremenjene… in radost, da je tebi uspelo zlesti ven iz tega vzorca ujetosti v stres in nemoč.

   Učenka in učiteljica, življenje sta vzeli v svoje roke (dobesedno 😉), tako da sta tapkali.

VABLJENI:

💟POT OSEBNEGA MIRU 2017💟 IN  
​                           ​
💫ŽIVLJENJE KOT IGRA 2017💫

KOPER (Jezikovna šola Eurocenter, 
​​
od 16.30 do 20.30):
- ponedeljek, 20.3.2017: 💫Ne potrebujete njihovega odobravanja
- ponedeljek, 27.3.2017 💟Osnovna šola.​

NOVA GORICA (Medgeneracijsko središče, Gradnikove brigade 33):
- petek, 17.3.2017, od 17.00 do 21.00:💟Osnovna šola.

LJUBLJANA (naslov sporočim prijavljenim):
- sobota, 1.4.2017:  💟Osnovna šola (9.30 - 13.30),
                              💫Ne potrebujete njihovega odobravanja (16.00 - 20.00).
Vsaka delavnica je zaključena celota; ni potrebna udeležba na vseh ali po vrstnem redu. 
Obvezne predhodne prijave na berta.rebol@gmail.com ali 040 516 280.
CENA:
- en obisk 40€, ponovni obisk istoimenske delavnice 10€,
- POPUSTI PRI NAKUPU PAKETA DELAVNIC:
ŠTEVILO DELAVNIC
VREDNOST
POPUST
ENKRATNO PLAČILO
CENA ENE DELAVNICE
PRIHRANEK
3
3x40€= 120€
20%
96€
32€
24€
6
6x40€= 240€
25%
180€
30€
60€
9
9x40€= 360€
30%
252€
28€
108€
12
12x40€=480€
40%
288€
24€
192€

Popusti veljajo za delavnice iz programov Pot osebnega miru 2017 in Življenje kot igra 2017. Pri zneskih nad 200€ je možno plačilo na dva obroka.

💟POT OSEBNEGA MIRU 2017💟
Ustanovitelj EFT Gary Craig je v priročniku podal konkretna navodila, kako izpeljati postopek osebnega miru: Naredite spisek vseh nadležnih posebnih dogodkov, ki se jih lahko spomnite. Če jih ne najdete vsaj 50, ste bili površni – ali pa ste doslej živeli na Marsu. Številni ljudje jih bodo našli več sto. (Več v priročniku str. 71-73  http://www.eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdf
Marsikdo se tega ustraši, zato vas vabim, da to naredimo skupaj!!! 
JANUAR
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Puberteta
MAJ
Odnos do telesa
JUNIJ
Odnos do dela in službe
JULIJ
Odnos do denarja
AVGUST
Manjkajoči košček – slepa pega
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz

💫ŽIVLJENJE KOT IGRA 2017💫
Vsak mesec bomo posvetili enemu poglavju iz knjige ŽIVLJENJE KOT IGRA, ki jo je napisal dr. Wayne W. Dyer. Besedilo daje izhodišča za naš fokus, EFT ali tapkanje pa je orodje za sproščanje neprijetnih čustev in omejujočih prepričanj.
JANUAR
Vzemite usodo v svoje roke
FEBRUAR
Prva ljubezen – ljubezen do sebe
MAREC
Ne potrebujete njihovega odobravanja
APRIL
Osvobodite se preteklosti
MAJ
Nekoristni čustvi – krivda in zaskrbljenost
JUNIJ
Raziskovanje neznanega
JULIJ
Zlomite spone konvencij
AVGUST
Past pravičnosti
SEPTEMBER
Nehajte odlašati – ZDAJ!
OKTOBER
Razglasite neodvisnost
NOVEMBER
Zbogom, jeza
DECEMBER
Portret osebe, ki je odpravila vsa področja napak

Ko sva se s prijateljico peljali proti Kopru na decembrsko tapkanje, sva ugotovili, da sva z delavnicami obe pridobili suverenost. Ko greš na delavnico, ti le ta da uvid, kaj moraš tapkati. Je lep začetek (in vedno dobra družba) nekega procesa. Če pa želimo spremembe, je treba delati. Vendar to ni težaško delo. Ravno nasprotno. Jaz v njem zelo uživam. 
Srečanj se neizmerno veselim 😊! Sprememb, ki jih čutim, je veliko. Na splošno lahko rečem, da bolj poslušam svojo intuicijo, bolj sem suverena v svojih odločitvah. Predvsem pa, ko imam "težavo",
​ ​
tapkam
!​
 
Simpl ko pasulj!  Anja

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). 
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter,
 Kidričeva 46, Koper​
 
(stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, PRANIC HEALING,
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
                   http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/ - na dnu strani se prijavite na moja obvestila

"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar