sreda, 28. marec 2018

28.3.2018: RETROGRADNI MERKUR

Pozdravljeni!

   Moja starša sta skrbela, da smo jedli "zdravo lokalno pridelano in sezonsko hrano" in da smo bili čim bolj "samooskrbni". To pomeni, da smo živeli na kmetiji in se trudili, da bi čim več hrane pridelali sami.
   Priprava ozimnice je pri nas vključevala tudi kisanje zelja. Spomnim se, da se nekega leta zelje ni skisalo, česar jaz takrat res nisem obžalovala.😉 Mama je zaključila, da smo ga ribali ob napačnem času, ob napačni luni. 
   Leta 1998 je šla še en korak naprej moja teta Cveta. Na glavo je postavila dotedanji način kmetovanja, uvedla biodinamično kmetovanje in pridobila mednarodno priznani certifikat Demeter.
   "V biodinamiki je bistveno dojemanje, da živali, rastline in človek predstavljajo celoto, na katero učinkuje celotno vesolje (kozmos) s silami planetov našega osončja in ozvezdij zodiaka. Bolj kot razumemo to medsebojno vpetost in naravne ritme ter znamo te zakonitosti uporabiti v njihovi polnosti, bolj smo sposobni pridelati zdravo in ŽIVO hrano." http://www.pricajhnu.si/o-kmetiji.html 
   Vse vpliva na vse, nič ni izvzeto. Planeti vplivajo tudi na naše počutje in naše odnose. Kot obstaja pravi čas za kisanje zelja, obstaja tudi čas, ki nas bolj podpira pri delu na sebi. Eno takih obdobij se je začelo prejšnji teden.
   Retrogradni Merkur se je začel 22. marca in bo trajal vse do 15. aprila 2018. Retrogradni Merkur se zgodi vsakih nekaj mesecev in nas kliče k umiku. To je čas za upočasnitev, pogled vase, meditacije. V času retrogradnega Merkurja se pogosto zgodi, da na površje prilezejo stare rane, ranjena čustva, potlačene misli. Na površje pokukajo z namenom, da bi jih uvideli in razčistili, jih nehali potiskati in tlačiti v dno naše duše in jih pometati pod preprogo. Ta čas je tudi odličen za refleksijo preteklih mesecev in dokončevanje nedokončanih stvari, projektov.    https://www.svetloba.si/znanja/retrogradni-merkur-v-marcu-2018-na-kaj-biti-pozorni
   To staro vedenje lahko upoštevamo, lahko pa tudi ne. Nad vsemi zakonitostmi je naša svobodna volja.
   Če so na površje prilezle vaše stare rane, ranjena čustva in potlačene misli in ste se odločili, da jih ne boste več pometali pod preprogo, ker tam samo čakajo na naslednjo priložnost, vas vabim na tapkanje. Do 15. 4. 2018 poleg tapkanja kot darilo prejmete tudi energijski proces Infinity Alignment.

Starejše objave najdete na: https://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/

Vabljeni na delavnice, kjer raziskujemo in opuščamo blokade in omejitve:
KOPER (Večgeneracijski center Morje, od 17.30 - 19.00)
SREDA, 28. 3. 2018: METODA EFT - PRVA POMOČ V ČUSTVENIH STISKAH - brezplačno

LJUBLJANA (naslov sporočim prijavljenim, od 17.00 do 21.00)
- PETEK, 6. 4. 2018: SLEPA PEGA - tapkanje tega, za kar smo pri sebi "slepi"

ILIRSKA BISTRICA (OŠ Antona Žnidašiča, od 16.30 do 20.30):
- ČETRTEK, 12. 4. 2018: 💟 OSNOVNA ŠOLA

NOVA GORICA (SReČNI CENTER DAM, Tumova 5, od 17.00 do 21.00)
- PETEK, 13. 4. 2018: 💫 NE POTREBUJETE NJIHOVEGA ODOBRAVANJA

KOPER (Jezikovna šola Eurocenter, 
​​
od 17.00 do 21.00):
TOREK, 17. 4. 2018💟 PUBERTETA
TOREK, 24. 4. 2018💫 OSVOBODITE SE PRETEKLOSTI

KOPER (Večgeneracijski center Morje, od 17.00 - 19.00)
SREDA, 18. 4. 2018: SPROŠČANJE TREME S TAPKANJEM - brezplačno - VABLJENI ŠOLARJI, DIJAKI IN ŠTUDENTI, ŠE POSEBEJ PA MATURANTI!

*****************************************************************
O, kok super. Ta blog je med tvojimi boljšimi...

Draga Berta,
zelo iskreno si opisala svoj svet. Vesela sem zate, da ti uspeva "odtapkat" pretekle dogodke, ki so te boleli ali pa čutiš, da te za kanček še bolijo. Ko o tem spregovoriš naglas, iskreno, brez zamere ali občutka, da si se žrtvovala, potem si že vsaj na pol poti do "ODTAPKANJA" VSEH ZGODB, KI SI JIH V PRETEKLOSTI ZGODILA.
Stare drame postajajo zgodovina, nove so skrivnost, sedanjih pa ni ali pač so le trenutne, ker je življenje trenutek. Po svoje sem zapisala modro misel genija Einsteina, ki gre takole: "Preteklost je zgodovina, prihodnost je skrivnost, sedanjost je ta trenutek."
Odtapkaj vso preteklost, pusti se presenetiti v prihodnost in živi zgolj in samo ta edinstven trenutek, ki že v naslednjem trenutku postane nov trenutek...hehehe, saj sem se prav zafilozofirala...
Vse dobro v tem trenutku ti želim, "trenutna"​​ Z.

Krasno Berta, kot vedno!! In se ti bo verjetno čudno zdelo, da ti dobrohotno zavidam, ker vsak teden pišeš take lepe vsebine ... :-) Se vidiva jutri
Čao draga Berta, se prijavljam za 23.3., sem zelo vesela, da si vzela to temo in srčno upam da bo zanimanje. Sem pa ravno jutri dogovorjena tudi z A., razlog pa je isti kot je tema tapkanja. Pa da vidimo. To bo kot potenciranje ☺. Pa še vseslovenski je v soboto - pomlad bo pestra! Objem

Pozdravljena Berta, vedno rada prebiram tvoje zgodbe, in me je ze nekajkrat zamikalo za individualno tapkanje, pa na koncu nisem imela dovolj poguma. Tvoja marcevska akcija pa me je spodbudila k temu, da bi se po dolgem casu ponovno dogovorila za individualno srecanje. Sporoci ce je mozno. Hvala in Lp

Draga Berta, hvala ti, da z nami deliš svoj svet … ker potem se lahko brez pretirane bojazni zazrem tudi v svojega in ga ob tapkanju lažje sprejmem. S sprejemanjem preteklosti in sebe v njej, je tudi v sedanjem trenutku marsikaj drugače …
In ko za nazaj berem tvoje zapise, zazvenijo drugače kot so ob prvem branju, zato je tako pomembno, da jih objavljaš tudi na blogu. 
Tudi jaz imam kar nekaj takih prijateljev, ki so že bili skoraj odločeni, da rešijo svoj problem ob tapkanju s tabo, a se še kar niso spustili v to. Pa ne zaradi tebe, brez skrbi. Odločitve dozorijo očitno za vsakega ob svojem času…
Najin termin? J Bodi lepo

Berta, pozdravljena! Žal v soboto ne morem na tapkanje, ker so prišli drugi plani. 
Hvala ti, ker si se ponudila za prevoz in ga zdaj  lahko ponudiš naprej.
Povsod pa poskušam povedati, kako koristno je bilo zame in morda s tem delam vsaj malo reklame (ti si zelo lepo napisala in ozavestila problem).
Imejte čudovit dan, v mislim in prstih bom z vami!
*****************************************************************
Vsaka delavnica je zaključena celota; ni potrebna udeležba na vseh ali po vrstnem redu. 
Obvezne predhodne prijave na berta.rebol@gmail.com ali 040 516 280.
CENA:
en obisk 40€, ponovni obisk istoimenske delavnice 10€,
- upokojenci in brezposelni 25€,
- POPUSTI PRI NAKUPU PAKETA DELAVNIC:
ŠTEVILO DELAVNIC
VREDNOST
POPUST
ENKRATNO PLAČILO
CENA ENE DELAVNICE
PRIHRANEK
3
3x40€= 120€
20%
96€
32€
24€
6
6x40€= 240€
25%
180€
30€
60€
9
9x40€= 360€
30%
252€
28€
108€
12
12x40€=480€
40%
288€
24€
192€
Popusti veljajo za delavnice iz programov Pot osebnega miru 2018 in Življenje kot igra 2018. Pri zneskih nad 200€ je možno plačilo na dva obroka.

💟POT OSEBNEGA MIRU 2018💟
Ustanovitelj EFT Gary Craig je v priročniku podal konkretna navodila, kako izpeljati postopek osebnega miru: Naredite spisek vseh nadležnih posebnih dogodkov, ki se jih lahko spomnite. Če jih ne najdete vsaj 50, ste bili površni – ali pa ste doslej živeli na Marsu. Številni ljudje jih bodo našli več sto. (Več v priročniku str. 71-73  http://www.eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdfMarsikdo se tega ustraši, zato vas vabim, da to naredimo skupaj!!! 
JANUAR
Od spočetja do rojstva
FEBRUAR
Otroštvo do šole
MAREC
Osnovna šola
APRIL
Puberteta
MAJ
Odnos do telesa
JUNIJ
Odnos do dela in službe
JULIJ
Odnos do denarja
AVGUST
Manjkajoči košček – slepa pega
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz

💫ŽIVLJENJE KOT IGRA 2018💫
Vsak mesec bomo posvetili enemu poglavju iz knjige ŽIVLJENJE KOT IGRA, ki jo je napisal dr. Wayne W. Dyer. Besedilo daje izhodišča za naš fokus, EFT ali tapkanje pa je orodje za sproščanje neprijetnih čustev in omejujočih prepričanj.
JANUAR
Vzemite usodo v svoje roke
FEBRUAR
Prva ljubezen – ljubezen do sebe
MAREC
Ne potrebujete njihovega odobravanja
APRIL
Osvobodite se preteklosti
MAJ
Nekoristni čustvi – krivda in zaskrbljenost
JUNIJ
Raziskovanje neznanega
JULIJ
Zlomite spone konvencij
AVGUST
Past pravičnosti
SEPTEMBER
Nehajte odlašati – ZDAJ!
OKTOBER
Razglasite neodvisnost
NOVEMBER
Zbogom, jeza
DECEMBER
Portret osebe, ki je odpravila vsa področja napak
Ko sva se s prijateljico peljali proti Kopru na decembrsko tapkanje, sva ugotovili, da sva z delavnicami obe pridobili suverenost. Ko greš na delavnico, ti le ta da uvid, kaj moraš tapkati. Je lep začetek (in vedno dobra družba) nekega procesa. Če pa želimo spremembe, je treba delati. Vendar to ni težaško delo. Ravno nasprotno. Jaz v njem zelo uživam. 
Srečanj se neizmerno veselim! Sprememb, ki jih čutim, je veliko. Na splošno lahko rečem, da bolj poslušam svojo intuicijo, bolj sem suverena v svojih odločitvah. Predvsem pa, ko imam "težavo",
​ ​
tapkam
!​
 
Simpl ko pasulj!  Anja

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
Individualno tapkanje traja eno uro in pol. Z otroki tapkam eno uro. Možno je tudi tapkanje po skypu.
CENIK INDIVIDUALNIH SREČANJ:

ODRASLI:
OTROCI DO 15 LET:
ENO SREČANJE:
65€
45€
PAKET 3:
3 X 55€ = 165€
3 X 35€ = 105€
PAKET 5:
5 X 50€ = 250€
5 X 30€ = 150€

Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). 
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter
,
 
(stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, PRANIC HEALING,
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar