ponedeljek, 17. september 2018

17.9.2018: RES JE...

Pozdravljeni!

   Na tapkanju odlašanja nas je bilo veliko takih, ki odlašamo s spanjem. Ne gremo spat, čeprav smo že utrujene in so nujne stvari narejene. S spanjem odlašamo, čeprav vemo, da bomo naslednji dan utrujene, nezbrane, sitne, vemo, da se redimo, če premalo spimo, da slabo vpliva na hormone, da se hitreje staramo, da ni zdravo, pa vseeno odlašamo. Vse vemo!!! 
   "Kot da čakam, da me bo nekdo poslal spat!" je komentirala Sonja in nadaljevala, da je v času študija bila tudi na najbolj dolgočasnih žurih do konca, ker se je bala, da se bo najboljše zgodilo, ko bo šla ona spat. "Da ne bom kaj zamudila!!!" In smo obujale spomine, in tapkale seveda, kako so nas starši dali spat po risanki in zajčkih. Potem pa smo slišale, da se smejejo in zabavajo, vendar me nismo smele biti zraven. 
   Nezavedni del nas se še vedno upira staršem in ne gremo spat. (Za obujanje spominov in za tiste mlajše, ki ne vejo, kaj so zajčki:https://www.youtube.com/watch?v=AiNeqmlK8Q4)

   Na enak način, vzroki pa so zelo raznovrstni, odlašamo z mnogimi dejavnostmi, za katere si želimo, da bi jih naredili in hkrati čutimo, da nas nekaj zadržuje. Nezavedni vzorci in prepričanja, ki nas ovirajo na poti do spremembe, se včasih prenašajo iz roda v rod več generacij. Pospravljanje, pisanje računov, urejanje dokumentacije, računovodstvo, telefonski klici, obiski, nakupi, gibanje, zdrava hrana, pomembne odločitve, obisk zdravnika ali zobozdravnika, urada, da bomo nekomu odpustili in tudi tapkanje... Vse čaka!!! Čas pa ne čaka, ampak neusmiljeno, oziroma brezčutno teče naprej.

   Delavnica je začetek procesa, je srečanje s podobnimi ljudmi in predvsem s samim seboj, ko si iskreno priznaš, da ves čas tako ali drugače iščeš nekega zunanjega krivca za svoje stanje, za nespreminjanje ali status quo. Starši, učitelji, sodelavci, šefi, družba, služba, vreme, geni, mikrobi, strupi v okolju, vplivi lune in planetov, zarote, krivice, prekletstva, uroki, entitete, sevanja... Res je, vse vpliva na nas. Res je, bili smo ranjeni, prizadeti, zlorabljeni, zmanipulirani... In je res tudi, da je od nas odvisno, ali bomo stokali do konca ali bomo vzeli življenje v svoje roke in kljub vsem tem vplivom naredili iz limon limonado. 
   Ko začnemo iskati vzroke za svoje stanje in počutje v svoji notranjosti, v vzorcih razmišljanja in čutenja, smo na poti do prevzemanja odgovornosti in moči. Tapkanje je čudovito orodje, s pomočjo katerega vzamemo življenje v svoje roke in pustimo preteklost za sabo. 

   Na delavnicah odlašanja sem spodbujala udeleženke, da začnejo pozorno spremljati notranji govor. Moja prijateljica Gabi pravi: "Ne moreš me tako močno in grdo kritizirati, kot to počnem sama!" Prvi korak je, da se zaslišimo, da zaznamo, kaj si govorimo, kako močno se kritiziramo. Kadar nimamo časa za tapkanje ali niso ustrezne okoliščine, lahko naredimo vsaj to, da treniramo prijateljski sočuten govor s sabo.

   Udeleženke delavnic si dopisujemo, da se spodbujamo in se podpiramo, saj skupaj lažje naredimo premik. Mogoče v njihovih razmišljanjih in ugotovitvah najdete kaj koristnega zase.

Jaz sem bila včeraj zaspana že ob enajstih in je bil napredek, da sem šla spat ob polnoči. Okrog treh sem se zbudila in nekaj časa nisem mogla zaspati nazaj, vendar sem ostala mirna in prakticirala to, kar smo tapkale na koncu. Prijazen govor sama s sabo in tako zaspala nazaj. Tudi zjutraj sem bila "pridna" in sem po dolgem času meditirala. 

Pozdravljene, včeraj me je po poti nazaj bolela glava (to je zame redko, na 5let enkrat) sem vzela za dobro, da se nekaj premika. Spat sem šla tudi jaz zgodaj, pred 11h, je končal film in je Damir povedal da je ura za spat :), sem ubogala.
Zjutraj klasika, zaspana kot ponavadi, pojedla zjutraj dva biškota in si zraven govorila, da jaz to zdaj rabim in uživala v vsakem grižljaju. Sonja

Srečanja so prijetna in veselim se novih ozaveščanj in spuščanj. S sprejemanjem tistega, kar me moti, imam še težave, saj sem kot kaže po naravi velika upornica. Moji starši pri meni vidijo trmo, jaz pa v sebi doživljam bolj upor in željo po svobodi, pravičnosti in prevzemanju odgovornosti. 

Včeraj sem prišla domov in sem jedla pa sem si rekla, da jaz to zdaj rabim, da se imam rada, kljub temu, da jem ob tej uri. In da ta hrana bo nahranila moje celice, ne moja stegna. 
Šla sem spat že ob 22.30, mene je tudi bolela glava. Čeprav nisem zaspala takoj, sem še razmišljala in se ubadala s tem, da se mi ne da razmišljat, da zakaj moram toliko razmišljat, posebej predno zaspim. Kljub vsemu mislim, da sem zaspala pred 23.uro. Zelo dobro! Spala sem kar dolgo. Zjutraj tudi zame klasika - še vedno zaspana. Tako, da sem tapkala naprej, da kakšen smisel ima hodit prej spat, če se še vedno zbudim nenaspana in zaspana, plus bi šla nazaj spat.. 

Pri meni se je pa zgodilo nekaj, kar sploh nisem pričakovala, niti v sanjah si ne bi mislila. Šla sem spat kot običajno, malo po 22 uri.  Zbudilo me je okrog treh zjutraj z zelo močnimi krči v mečih.
Prva pomoč, tapkaj! Kljub temu, da imam bolečino v mečih se popolnoma sprejemam. Imam bolečino v mečih, imam bolečino v mečih… Minilo.. Zaspala nazaj do jutra. Nisem telovadila, nisem tekla…… Ne vem kaj je to bilo. Mogoče najdem razlog drugič J Tapkanje je zakon !!!

Sla sem spat le 15' prej, ker moje telo potrebuje relax zvecer, da staknem malo od vsakodnevnega tekanja predno se ulezem in zato mi ni se uspelo it v posteljo prej. Na kavc pa sem se usedla prej in gledala film 1h namesto le pol :-). 
Pozitivno pa je to da namesto it spat jezna, ker je bilo ze kasno, sem sla spat mirna in zavestna, da je kasno, ker sem jaz to potrebovala za se relaxirat in uzivala 1h v gledanju filma.
Glede hrane pa karkoli sem pojedla, ki vem, da ni prav zdravo za moje telo, sem sprejela zavestno in si povedala/potapkala, da moje telo danes to se potrebuje, zato se sprejmem tako kot sem.

Vceraj sem šla spat ob cca 22h, še pol ure brala in zaspala kot top. Uro sem si navila 25 min prej kot ponavadi in se sama zbudila par minut pred zvonenjem. Takoj vstala, ja zaspana še vedno, ma sem vstala. IN SEM TELOVADLA skoraj pol ure in šla zadovoljna v službo, Ja za tapkat je dvom, da me bo itak držalo samo 14 dni  kot ponavadi, saj sem to že delala in ne več kot en mesec...in tako naprej, veliko materiala še za predelat. In ja, itak bom par kil shujšala in jih spet dobila kot se dogaja zadnjih 30 let konstantno,samo vsako leto je težje   ...Ja, tapkanje na prvo mesto.

Uau Sonja, bravo!! 
O ta je dobra za tapkat, da bom shujšala pa dobila še več kil nazaj za nagrado. Da ne bo držalo. Po dosedanjih izkušnjah. Hvala za idejo!

Včeraj sem začela novo sezono telovadbe (v vasi imamo enkrat na teden 1,5h), zvečer kuhala golaž do 24h, se je zavleklo (ok, tudi en film je bil vmes, ko se je samo kuhalo), malo težje vstala, ma vseeno prej kot ponavadi, začela sem s tibetanskimi vajami (ker telovadba od včeraj je samo vsak drugi dan) in 10min vožnja do službe tapkala, "saj me itak ne bo dolgo držalo...." Pa da vidimo!
Že dvakrat se mi je zgodilo, da me je po začetku tibetanskih vaj potem bolel križ...še to moram odtapkat...No, potem pa pojdi prej spat, če moreš, saj ne rata 
Lep vikend vam želim. In če je katera za, gre lahko z mano jutri zjutraj ob 8h na Slavnik s Skadanščine (Brkinska smer), bomo tapkale po poti. Objem vsem, Sonja

Glede zaspanosti sem se spomnila, da me je profesorica v gimnaziji v 2.letniku na preduri vprašala, kako to, da sem jaz zjutraj na predurah tako zaspana/utrujena. Pred celim razredom. 
Plus sem se spomnila, da mi je bila res velika muka vstajat že v osnovni šoli za it k dodatnemu pouku na preduro. In so se mi učiteljice smejale (nič negativnega), ko sem kdaj zamudila in prišla vsa "zalepljena" k pouku. Skoraj sem si želela, da ne bi imela tako dobrih ocen v osnovni šoli, da ne bi rabila hodit zjutraj k dodatnemu pouku. Posebno k matematiki. Saj hodit še bolj zgodaj k pouku, kot je bilo zares treba, zame ni bila nagrada za dobre ocene - prej kazen. 
Poleg tega sem tapkala tudi mojo "defektno genetiko" v zvezi z bioritmom. Vidimo, kaj rata. 
Kar se hrane tiče.. da si vsakič, karkoli pojem, tudi če je ultra zdravo, rečem, da se imam rada in da to moje telo zdaj rabi in da bo ta hrana dala mojemu telesu energijo, saj sem ugotovila, da imam občutke krivde oz. občutek, da ne bi smela jest pri vsaki hrani, tudi če jem samo solato, saj, če hočeš bit suh, ne smeš prav NIČ jest - te mamine besede poslušam zelo pogosto. Moram priznat, da me je ta ugotovitev, da imam občutek, da se bom od kumare (brez olja in kisa) zredila, presenetila in zdaj spreminjam odnos.  Vsakič. 
"Če hočeš bit vitek, moraš bit konstantno lačen, nikoli zares sit." 

Se me je dotaknilo glede vitkosti in lakote. Jaz se trudim zrediti že dolgo let, pa mi ne uspe. Rada jem, veliko pojem, preveč za moj želodec in si zaradi tega velikokrat belim lase zakaj mučim telo s toliko presnovki, ko pa me vendar to tako utrudi. Če uspem pojesti manj in večkrat čez dan sem nadvse zadovoljna. Takrat je tudi počutje boljše in energije za izvoz ; ) Uf, drugače se počutim kot kanta za smeti, ki čaka, da se kar se da hitro sprazni, da bi čim prej lahkotno zadihala =)
Mislim, da je vitkost stvar (dedne) konstitucije. Moj oče je bil v mladosti rahitičen. Moj brat se tudi trudi zrediti. Zgleda boljše kot jaz, ker je s fitnes napravami pridobil na mišični masi. Se tolažim s tem, da mi mišične ženske tako niso preveč všeč. Meni so na pogled ljubše ženske, ki imajo polne, mehke obline. Opažam, da so tudi bolj sproščene in življenja polne za razliko od marsikatere suhice. Moja mami je edina, ki se zredi z lahkoto, a si takšna ni všeč. Fizično daje vtis kot bi bila najmanj aktivna. Drugi družinski člani smo bolj športno dejavni, ona pa je najraje doma. In smo skupaj ugotovile, da ko smo doma, smo najbolj lačne in to konstantno. Ko pa smo zunaj, kjer je obilje pranične energije, smo lačne zmerno in zdravo : )) Objem vsaki posebej in vsem skupaj 

Vabljeni na delavnice, kjer raziskujemo in opuščamo blokade in omejitve:

LJUBLJANA (naslov sporočim prijavljenim, od 17.00 do 21.00)
- PETEK, 12. 10. 2018: MAMA IN JAZ

KOPER (Jezikovna šola Eurocenter, od 17.00 do 21.00):
- TOREK, 25. 9. 2018💟 MAMA IN JAZ
- PONEDELJEK, 24. 9. 2018: ZAČETNA DELAVNICA METODE EFT


- Pišite mi, če želite delavnico v vašem kraju, kolektivu ali društvu.
*****************************************************************
lepa pesmica, pridem na delavnico

Poletje je mimo, dopust že odplaval in problemi so zopet tu. Se opravičujem, ker se nisem nekaj časa oglasila ampak me je zopet povozil čas. Vendar sem se  ponovno  spomnila na vas in skupna srečanja. Zanima me ali je še vedno mogoče pri vas priti na privat uro, samo zame? Kdaj imate možne termine in kako je s ceno? Hvala in lep pozdrav

hvala za tole spodbudno sporočilo, še posebno pa za verze, ki kar budijo iz dremeža in otopelosti.  Zelo so mi všečPrava pesnica si, zadnje vrstice so pravo vabilo k prebujenju dušeJ Sem si verze prenesla v 'tvojo datoteko', kjer hranim tvoje modre misli. No, sedaj veš …Uživaj v lepem dnevu.
*****************************************************************
Vsaka delavnica je zaključena celota; ni potrebna udeležba na vseh ali po vrstnem redu. 
Obvezne predhodne prijave na berta.rebol@gmail.com ali 040 516 280.
CENA:
en obisk 40€, ponovni obisk istoimenske delavnice 10€,
- upokojenci in brezposelni 25€,
- POPUSTI PRI NAKUPU PAKETA DELAVNIC:
ŠTEVILO DELAVNIC
VREDNOST
POPUST
ENKRATNO PLAČILO
CENA ENE DELAVNICE
PRIHRANEK
3
3x40€= 120€
20%
96€
32€
24€
6
6x40€= 240€
25%
180€
30€
60€
9
9x40€= 360€
30%
252€
28€
108€
12
12x40€=480€
40%
288€
24€
192€
Popusti veljajo za delavnice iz programov Pot osebnega miru 2018 in Življenje kot igra 2018. Pri zneskih nad 200€ je možno plačilo na dva obroka.

Ustanovitelj EFT Gary Craig je v priročniku podal konkretna navodila, kako izpeljati postopek osebnega miru: Naredite spisek vseh nadležnih posebnih dogodkov, ki se jih lahko spomnite. Če jih ne najdete vsaj 50, ste bili površni – ali pa ste doslej živeli na Marsu. Številni ljudje jih bodo našli več sto. (Več v priročniku str. 71-73  http://www.eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdfMarsikdo se tega ustraši, zato vas vabim, da to naredimo skupaj!!! 
SEPTEMBER
Mama in jaz
OKTOBER
Oče in jaz
NOVEMBER
Partner in jaz
DECEMBER
Otroci in jaz

Vsak mesec bomo posvetili enemu poglavju iz knjige ŽIVLJENJE KOT IGRA, ki jo je napisal dr. Wayne W. Dyer. Besedilo daje izhodišča za naš fokus, EFT ali tapkanje pa je orodje za sproščanje neprijetnih čustev in omejujočih prepričanj.
SEPTEMBER
Nehajte odlašati – ZDAJ!
OKTOBER
Razglasite neodvisnost
NOVEMBER
Zbogom, jeza
DECEMBER
Portret osebe, ki je odpravila vsa področja napak
Ko sva se s prijateljico peljali proti Kopru na decembrsko tapkanje, sva ugotovili, da sva z delavnicami obe pridobili suverenost. Ko greš na delavnico, ti le ta da uvid, kaj moraš tapkati. Je lep začetek (in vedno dobra družba) nekega procesa. Če pa želimo spremembe, je treba delati. Vendar to ni težaško delo. Ravno nasprotno. Jaz v njem zelo uživam. 
Srečanj se neizmerno veselim! Sprememb, ki jih čutim, je veliko. Na splošno lahko rečem, da bolj poslušam svojo intuicijo, bolj sem suverena v svojih odločitvah. Predvsem pa, ko imam "težavo",tapkam! Simpl ko pasulj!  Anja

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.
Individualno tapkanje traja eno uro in pol. Z otroki tapkam eno uro. Možno je tudi tapkanje po skypu.
CENIK INDIVIDUALNIH SREČANJ:

ODRASLI:
OTROCI DO 15 LET:
ENO SREČANJE:
65€
45€
PAKET 3:
3 X 55€ = 165€
3 X 35€ = 105€
PAKET 5:
5 X 50€ = 250€
5 X 30€ = 150€

Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti: berta.rebol@gmail.com,  040 516 280
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper
(stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)! 

Lep pozdrav 
        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT         
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim."

Ni komentarjev:

Objavite komentar