torek, 24. maj 2016

24.5.2016: PET PROTI ENA

Pozdravljeni!

   Dr. John Gottman je svetovno znan psiholog, ki že več kot 40 let deluje kot partnerski terapevt in raziskovalec. Njegove raziskave so potekale po več let (najdaljša je pare spremljala 20 let) in na najmanj 3000 parih. Iz njegovega obsežnega opusa bom vzela eno pomembno misel. Ugotovil je, da je najbolj pogosta lastnost srečnih parov ta, da partnerji gojijo lepe spomine na preteklost. Pogosto pripovedujejo zgodbe z veselo in srečno vsebino in ob tem podoživljajo pozitivna čustva. Obujajo spomine na to, kako so se spoznali, se osvajali, se zaljubili, kako so uspešno premagovali težave. V partnerjih se krepi občutek pripadnosti, povezanosti, jim daje občutek varnosti in gotovosti, da bodo tudi v prihodnosti zmogli, ker je vse v življenju lažje, ker imata eden drugega. 
   Kaj pa vi? Kakšne spomine gojite? Na kaj se spomnite večkrat? Na lepe ali na slabe dogodke? Pripovedujete zgodbe, kako ste se skregali? Kako ste bili prizadeti, užaljeni, spregledani, nespoštovani, prevarani? Gojite do partnerja zamere? Ste postavili zid okrog srca? Ste se zataknili v preteklosti in ne morete biti polno prisotni v sedanjosti?
   Če bi radi sklenili mir s svojo preteklostjo, vabljeni na tapkanje. Še enkrat boste obudili boleč spomin in ob tapkanju opazovali, kako bolečina izginja. V vaše dobro, za dobro vaše zveze in vaših potomcev. Nikoli ni prepozno.
   Še eno preprosto misel pripisujejo temu gospodu. Kritika bo učinkovita, če jo boste "dozirali" v pravem razmerju s pohvalo. Na pet pohval izrečete eno kritiko. Pišite, kako vam gre! 

   Kar 94 odstotkov parov, ki do začetkov svojega partnerstva gojijo lepe spomine in jih ob tem prevevajo prijetna čustva, bo po vsej verjetnosti imelo lepo in srečno prihodnost. http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/12626/Zemljevid-ljubezni

💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE

MAJSKE DELAVNICE Nesrečne ljubezni:
- SOBOTA: 28.5. (od 9.00 do 13.00);
- NEDELJA: 29.5. (od 16.00 do 20.00);
- ČETRTEK: 26.5. (od 17.00 do 21.00).
Posamezna delavnica stane 20,00€​. Vabljeni, da pridete na več ponovitev ene teme. Vsakič se še kaj pokaže in prečisti.
Obvezne predhodne prijave. Vse delavnice bodo potekale v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/

Lep pozdrav 

        Berta Rebolhttp://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"
Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar